Paşaköy/İstanbul Ömerli Barajı çevresi florası
The flora of the surrounding Ömerli Dam (Paşaköy-İstanbul)
- Tez No: 151145
- Danışmanlar: PROF.DR. ENDER YURDAKUL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ormancılık ve Orman Mühendisliği, Forestry and Forest Engineering
- Anahtar Kelimeler: Flora of Turkey, The Ömerli Dam (İstanbul)
- Yıl: 2004
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ankara Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Orman Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 131
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi PAŞAKÖY / İSTANBUL ÖMERLİ BARAJI ÇEVRESİ FLORASI Melda BAYSAL Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Orman Mühendisliği Anabilim Dalı Danışman : Prof. Dr. Ender YURDAKULOL Bu çalışma 2002 - 2003 yıllan arasında, Paşaköy / İstanbul Ömerli Barajı Çevresi Florası'na katkı sağlamak üzere yapılmıştır. İstanbul ili, Sultanbeyli ilçesi, Kurtdoğmuş köyü sınırlan içinde yer alan araştırma alanı Akdeniz İklimi etkisi altındadır. Araştırma alanında 52 Familya, 1 16 Cins ve bu cinslere ait 158 tür ve tür altı seviyede takson tanımlanmıştır. Endemik tür sayısı 7 (% 4.5)'dir. Taksonlann fitocoğrafik dağılıştan tespit edilmiş olup; Akdeniz Elementi %19, Endemik Akdeniz Elementi %1.9, Avrupa - Sibirya Elementi %23.4, Endemik Avrupa - Sibirya Elementi %1.9, İran - Turan Elementi %1.9 ve bölgesi tanımlanamayan ve geniş yayıhşlılar ise %52.4'dür. 2003, 117 sayfa ANAHTAR KELİMELER: Türkiye Florası, A2, Ömerli Barajı (İstanbul)
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master Thesis THE FLORA OF THE SURROUNDING ÖMERLİ DAM (PAŞAKÖY - İSTANBUL) Melda BAYSAL Ankara University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Forest Engineering Supervisor : Prof. Dr. Ender YURDAKULOL The floristic study was carried out and to contributed in The Flora of the surrounding Ömerli Dam between the years of 2002 and 2003. The study area is located in İstanbul and influenced by Mediterranean climate. Flora of study area consists of 158 species, that belong to 52 Families and 116 Genera that were belong to this genera and taxons that were lower from genera. The numbers of endemic species were 7 (% 4.5). The phytogeograpic regions of species have been determined: Mediterranean Elements %19. Endemic Mediterranean Elements % 1.9, Euro - Siberian Elements % 23.4. Endemic Euro - Siberian Elements % 1.9, Irano - Turanian Elements % 1.9 and wasn't defined in term of zone and wide at large scale % 52.4. 2003, 117pages