Fiber çubuklarla güçlendirilmiş tabakalı plakların plak düzlemine dik yükleme etkisindeki davranışı
The behaviour of fiber-reinforced laminated plates under the effects of the vertical loading to plate surface
  1. Tez No: 151485
  2. Yazar: ALİ DOĞAN
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. MURAT ARSLAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Statik Analiz, Tabakalı Plaklar, İnce Plak Teorisi, Simetrik ve Antisimetrik Tabakalarıma, Değişkenlerine Ayırma Yöntemi, Static Analysis, Laminated Plates, Thin Plate Theory, Symmetric and Antisymmetric Lamination, Separation of Variables Method. n
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 151
Özet
öz YÜKSEK LİSANS TEZİ FIBER ÇUBUKLARLA GÜÇLENDİRİLMİŞ TABAKALI PLAKLARIN PLAK DÜZLEMİNE DDK YÜKLEME ETKİSİNDEKİ DAVRANIŞI AH DOĞAN ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI Danışman : Yrd. Doç. Dr. H. Murat ARSLAN Yd : 2004, Sayfa: 136 Jüri : Prof. Dr. Orhan AKSOĞAN : Yrd. Doç. Dr. H. Murat ARSLAN : Yrd. Doç. Dr. S. Seren (AKAVCI) GÜVEN Bu çalışmada, tabakalı plakların düşey yükler altında statik analizleri yapılmıştır. Analizlerde simetrik ve antisimetrik tabakalarıma durumlanndaki plağın davranışı incelenmiştir. Plak malzemesi izotrop ve örtotrop olarak kabul edilmiştir. Simetrik tabakalarıma durumları için plak eğilme rijitlikleri, plağın farklı tabakalarıma açılanndaki ve farklı tabaka dizilimlerindeki davranışı, antisimetrik tabakalarıma durumları için ise farklı tabakalarıma açıları, farklı elastisite modülleri ve plağın kenar uzunluklarmm birbirine oranına göre plak davranışı incelenmiştir. Analizlerde ince plak kabulleri ile elde edilen diferansiyel denklemler, değişkenlerine aynına yöntemiyle çözülmüştür. MATHEMATICA adlı bir bilgisayar programı yardımıyla, çözüm için bir bilgisayar programı hazırlanıp, sonuçlar sonlu elemanlar yöntemine dayalı çözüm yapan ANSYS paket programı ile elde edilen sonuçlarla karşılaştınlmıştrr.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MSc THESIS THE BEHAVIOUR OF FIBER-REINFORCED LAMINATED PLATES UNDER THE EFFECTS OF THE VERTICAL LOADING TO PLATE SURFACE AH DO?AN DEPARTMENT OF CIVIL ENGINEERING INSTITUTE OF NATURAL AND APPLIED SCIENCES UNIVERSITY OF ÇUKUROVA Supervisor : Assist. Prof. Dr. H. Murat ARSLAN Year : 2004, Pages: 136 Jury : Prof. Dr. Orhan AKSO?AN : Assist. Prof. Dr. H. Murat ARSLAN : Assist. Prof. Dr. S. Seren (AKAVCI) GÜVEN In this study, the static analysis of laminated plates under vertical loads, is studied. In the analysis, the behaviour of the plate in the cases of symmetric and antisymmetric lamination, is investigated. The material of the plate is considered to be isotropic and orthotropic. For symmetric lamination cases, plate bending- stiffhesses, the behaviour of the plate with different lamination angles and different plate arrangements are investigated while for antisymmetric lamination cases, the plate behaviour is investigated according to the lamination angles, different elasticity moduli ratios and different aspect ratios of the plate. In the analysis the differential equations which are obtained employing thin plate assumptions, are solved by the help of the method of separation of variables. Preparing a computer program for the solution by the help of a computer algebra system called MATHEMATICA, the results are compared with the results which are obtained using the commercial computer program ANSYS which carries out solutions based on the finite element method.