Demirciler - Söğütlü - Salmanıpak ( Narlı -Kahramanmaraş ) yöresinin jeolojisi ve petrografisi
Geology and petrografy of Demirciler - Söğütlü - Salmanıpak ( Narlı - Kahramanmaraş ili )
  1. Tez No: 151506
  2. Yazar: TUĞBA ASLAN İNAN
  3. Danışmanlar: PROF.DR. FİKRET İŞLER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Jeoloji Mühendisliği, Geological Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Ofiyolit, Dolomitik kireçtaşı, Bazalt, Alüvyon, Ofiolite, Dolomitic limestone, bazalts, allavium II
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Jeoloji Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 56
Özet
oz YÜKSEK LİSANS TEZİ DEMIRCILER-SOGUTLU- SALMANIPAK (NARLI-KAHRAMANMARAŞ İLİ) JEOLOJİSİ VE PETROGRAFİSİ Tuğba ASLAN İNAN ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI Danışman: Prof. Dr. Fikret İŞLER Yıl:2004, Sayfa: 48 Jüri: Prof. Dr. Fikret İŞLER :Doç. Dr. Osman PARLAK :Yrd. Doç. Dr. Ergül YAŞAR Yüksek lisans tezi olarak hazırlanan bu çalışmada; Kahramanmaraş ilinin 30 km güneydoğusunda Söğütlü-Demirciler-Salmampak Köyleri arasında kalan sahada jeolojik petrografik çalışmalar yapılmıştır. Çalışma alanının 1/25.000 ölçekli jeoloji haritası hazırlanmış ve sahada yüzeylenen kayaçlar mineralojik ve petrografik açıdan detaylı bir şekilde incelenmiştir. Sahada en yaşlı birimi Kretase yaşlı Ofiyolit Napı oluşturmaktadır. Bunların üzerine sırasıyla dolomitik kireçtaşı, killi kireçtaşı, yer yer aralarında çört yumruları, bazalt ve çakıltaşı, kumtaşı, kiltaşı, çamurtaşı ardalanması bulunmaktadır. En üstte ve sahanın büyük bir bölümünü kaplayan alüvyon bulunmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MSc THESIS GEOLOGY AND PETROGRAFY OF DEMİRCİLER-SÖ?ÜTLÜ- SALMANIPAK (NARLI-KAHRAMANMARAŞ) Tuğba ASLAN İNAN DEPARTMENT OF GEOLOGY ENGINEERING INSTITUTE OF NATURAL AND APPLIED SCIENCES UNIVERSITY OF ÇUKUROVA Supervisor: Prof. Dr. Fikret ÎŞLER Year: 2004, Pages: 48 Jury : Prof. Dr. Fikret İŞLER : Assoc. Prof. Dr. Osman PARLAK : Asist. Prof. Dr. Ergül YAŞAR In this master thesis, geological and petrographical properties of the study area which located between Demirciler-Söğütlü- Salmanipak villages, 30 km Southeast Kahramanmaraş. A 1/25000 scaled geological map may prepared and rocks outcropped in the study area were investigated for their petrographical and minerological properties. The oldest rock unit is Cretacecus Ofiolite Napes in the study area. These rocks were overlien by dolomitic limestone, marly limestone, bazalts, chert pebbles, conglomerate, sandstone, mudstone, claystone alternation. All of these rocks were overlien by allavium that covers most of the study area.