İnşaat projelerinde yatırım kararı sürecinin analizi ile ilgili bir model önerisi
A model suggestion about the analysis process of investment decision in construction projects
  1. Tez No: 151834
  2. Yazar: İLKER GÖNEN
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. MEHMET EMİN ÖCAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Yatırım Kararı, Fizibilite Etütleri, înşaat Yatırımları, înşaat Projelerinin Yapılabilirliği, Investment Decision, Feasibility Researches, Construction Investments, Feasibility of Construction Projects II
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 89
Özet
ÖZ YÜKSEK LİSANS TEZİ İNŞAAT PROJELERİNDE YATIRIM KARARI SÜRECİNİN ANALİZİ İLE İLGİLİ BİR MODEL ÖNERİSİ İlker GÖNEN Çukurova Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü înşaat Mühendisliği Anabilim Dalı Danışman: Doç. Dr. M. Emin ÖCAL Yıl: 2004, Sayfa : 80 Jüri: Doç. Dr. M. Emin ÖCAL Doç. Dr. Mustafa LAMAN Yrd. Doç. Dr. Seren AKAVCI(GÜVEN) Bu çalışmada özellikle inşaat sektöründe yatırım kararlan alınırken bilimsel yöntemlerle fizibilite etüdü yapılması alışkanlığının yaygınlaştırılmasına katkı sağlanması hedeflenmiştir. Bu doğrultuda yapı üretimine özgü koşulların göz önünde bulundurulduğu bir yapılabilirlik etüt çalışması modeli geliştirilmiştir. Geliştirilen model uygulama içinden gerçek bir inşaat projesine uygulanmıştır. Bu uygulama sonuçları değerlendirilmiş ve modelin beklenen doğrultuda çalıştığı görülmüştür.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MASTER OF THESIS A MODEL SUGGESTION ABOUT THE ANALYSIS PROCESS OF INVESTMENT DECISION IN CONSTRUCTION PROJETS İlker GÖNEN Çukurova University »Institute of Basic and Applied Science Department of Civil Engineering Supervisor: Associate of Prof. M. Emin ÖCAL Year: 2004, Page: 80 Jury: Associate of Prof. Dr. M. Emin ÖCAL Associate of Prof. Dr. Mustafa LAMAN Ass. Associate of Prof. Dr. Seren AKAVCI(GÜVEN) The aim of this study is supported extend of using the feasibility researches by scientific methods while investment decision is taken especially in construction sector. For that reason, in model of feasibility research study has been developed considering the specific condition of building production. The model developed has been applied to a real construction project. The evaluation of the results of this application showed that the performance of this model satisfied with the expectations.