12C+12C nükleer reaksiyonunun derin potansiyel yaklaşımı ile 78-126.7 MeV aralığında incelenmesi
Examination of 12C+12C nuclear reaction between 78-126.7 MeV by using deep potential aproximation
- Tez No: 151880
- Danışmanlar: PROF.DR. EDA EŞKUT
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Optik Model, 12C+12C, esnek saçılma, derin potansiyel, Optic Model, 12C, elastic scattering, deep potential II
- Yıl: 2004
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Çukurova Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Fizik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 88
Özet
ÖZ YÜKSEK LİSANS TEZİ 12C-12C NÜKLEER REAKSİYONUNUN DERİN POTANSİYEL YAKLAŞIMI İLE 78-126.7 MeV ARALIĞINDA İNCELENMESİ Sezgin AYDIN ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ FİZİK ANABİLİM DALI Danışman: Prof. Dr. Eda EŞKUT Yıl:2004, Sayfa:78 Jüri: Prof. Dr. Eda EŞKUT Prof. Dr. Gülsen ÖNENGÜT Doç. Dr. Sefa ERTÜRK Tesir kesitini farklı enerji seviyeleri için tanımlayan bir potansiyel ailesinin bulunmaması nükleer tepkime analizleri için temel problemdir. Uyarılma enerjilerini ve tepkime tesir kesitlerini aynı anda deneysel veriye fit edecek bir potansiyel ailesi yoktur. Bu tezde 12C-12C nükleer tepkimesi 78-160 MeV arasında derin potansiyel yaklaşımı kullanılarak incelendi. Nükleer tepkimelerdeki mevcut problemler nükleer tepkime metotları ile araştırıldı ve 12C-12C tepkimesinin sonuçlan tartışıldı.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MSc THESIS EXAMINATION OF 12C-12C NUCLEAR REACTION BETWEEN 78-126.7 MeV BY USING DEEP POTENTIAL APROXTMATION Sezgin AYDIN DEPARTMENT OF PHYSICS INSTITUTE OF NATURAL AND APPLIED SCIENCES UNIVERSITY OF ÇUKUROVA Supervisor: Prof. Dr. Eda EŞKUT Year:2004, Pages:78 Jury : Prof. Dr. Eda EŞKUT Prof. Dr. Gülsen ÖNENGÜT AssocProf. Dr. SefaERTÜRK The main problem for analysing nuclear reaction is the absence of a potential family which describes the cross section for different energy levels. There has been no potential family which fits both excitation energy and reaction cross section to the experimental data simultaneously yet. In this thesis, the 12C-12C nuclear reaction is examined between 78-160 MeV using deep potential approximations. The problems which exist for nuclear reactions and the methods that are used for nuclear reactions has been examined and the results obtained for the 12C-12C reaction has been discussed.