Hatay ili ve çevresinde yayılış gösteren örümceklerin (Araneae: salticidae) sistematiği
A systematical investigation on the spiders (Araneae: salticidae) in Hatay province and its surrounding
- Tez No: 152623
- Danışmanlar: PROF.DR. AYVAZ BABAŞOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyoloji, Biology
- Anahtar Kelimeler: Örümcek, Sistematik, Salticidae, Fauna, Hatay III, Spider, Systematic, Salticidae, Fauna, Hatay IV
- Yıl: 2004
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Niğde Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 96
Özet
ÖZET HATAY İLİ VE ÇEVRESİNDE YAYILIŞ GÖSTEREN ÖRÜMCEKLERİN ( ARANEAE; SALTICIDAE ) SİSTEMATİĞİ AYHAN Hüseyin Niğde Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Anadilim Dalı Danışman: Prof. Dr. Ayvaz BABAŞOĞLU Ekim 2004, 84 sayfa Zengin bir fauna yapısına sahip olan ülkemiz Araneae (Örümcekler) yönünden de çok çeşitli ve zengindir. Bu çalışma 2002-2003 yılının mayıs, haziran, temmuz, ağustos, eylül aylarında Hatay iline bağlı İskenderun, Erzin, Dörtyol, Belen, Kırıkhan, Altınözü, Samandağ ilçelerinde yapılmıştır. Salticidae familyasına ve diğer familyalara ait toplam 167 örümcek örneği toplanmıştır. Bu örneklerin incelenmesi sonucu Salticidae familyasına ait 7 1 örnekten 1 8 cins, 28 tür tesbit edilmiştir. Bu türlerden Ballus chalibeius, Ballus ruflpes, Heliophanus agricola, Synageles venator Türkiye için ilk kez kaydedilmiştir.
Özet (Çeviri)
SUMMARY A SYSTEMATICAL INVESTIGATION ON THE SPIDERS ( ARANEAE; SALTICIDAE ) IN HATAY PROVINCE AND ITS SURROUNDING AYHAN Hüseyin Niğde University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Biology Supervisor: Prof Dr. Ayvaz BABAŞO?LU October 2004, 84 pages Our country which has a rich structure of fauna, with respect to spiders, is rich and various. On may, June, July, august, September of 2003, in district of İskenderun, Erzin, Döryol, Belen Kırıkhan, Altınözü, Samandağ of Hatay city, it has been collected from salticidae and other family this total is 167. In conclusion of searching these samples, Salticidae family of 71 samples this samples to examine at last.. 28 species, 18 genus of salticidae family is estimated. Of these Ballus chalibeius, Ballus rufipes, Heliophanus agricola, Synageles venator are the first records for the Turkish fauna.