Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa illeri yarasa (Mammalia: Chiroptera) faunası
The chiropterea fauna (Mammalia: Chiroptera) of Gaziantep, Kilis and Şanlıurfa provinces
- Tez No: 152624
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. AHMET KARATAŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyoloji, Biology
- Anahtar Kelimeler: Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Yarasa, Chiroptera, Fauna, Dağılım, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, bat, Chiroptera, fauna, distribution. m
- Yıl: 2004
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Niğde Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 41
Özet
ÖZET GAZİANTEP, KİLİS, ŞANLIURFA İLLERİ YARASA (MAMMALIA: CHIROPTERA) FAUNASI KARAKAYA, Hasan Niğde Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Anabilim Dalı Danışman : Yard.Doç.Dr. Ahmet KARAT AŞ Eylül 2004, 34 sayfa Bu araştırma, Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa illerinden elde edilen 55 yarasa örneği üzerinde gerçekleştirilmiştir. Yapılan çalışmalar sunucunda Microchiroptera subordosunun 4 familyasından 11 tür (Emballonuridae familyasından Taphozous nudiventris, Rhinolophidae familyasından Rhinolophus ferrumequinum, R. hipposideros ve R. mehelyi, Vespertilionidae familyasından Myotis blythii, M. capaccinii, M. nattereri, M. emarginatus, Pipistrellus kuhlü ve Hypsugo savii ile Molossidae familyasından Tadarida teniotisyün bölgede dağılım gösterdiği tespit edilmiştir. Bunlardan R. mehelyi, Myotis blythii ve M. capaccinii, M. nattereri ve M. emarginatus türleri çalışma bölgesinde ilk kez bildirilmiştir.
Özet (Çeviri)
SUMMARY THE CHIROPTEREAN FAUNA (MAMMALIA: CHIROPTERA) OF GAZİANTEP, KİLİS AND ŞANLIURFA PROVINCES KARAKAYA, Hasan Niğde University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Biology Supervisor: Assist.Prof.Dr. Ahmet KARATAŞ September 2004, 34 pages This study was carried out 55 specimens of bats obtained from Gaziantep, Kilis and Şanlıurfa provinces. After the investigations, it was established that 1 1 species belong to four families of Microchiroptera (Taphozous nudiventris of the family Emballonuridae, Rhinolophus ferrumequinum, R. hipposideros, andi?. mehelyi of the family Rhinolophidae, Myotis blythii, M. capaccinii, M. nattereri, M. emarginatus, Pipistrellus kuhlii, and Hypsugo savii of the family Vespertilionidae, and Tadarida teniotis of the family Molossidae) range in this area. Of these species, R. mehelyi, Myotis blythii, M. capaccinii, M. nattereri, and M. emarginatus were firstly reported from the study area.