Determination of phytoplanktons of The Mamasın dam lake (Aksaray-Turkey)
Mamasın baraj gölü (Aksaray) fitoplanktonlarının belirlenmesi
  1. Tez No: 152625
  2. Yazar: LEYLA ÖZGÜCAN BAHADIR
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. ALİ ALAŞ, Y.DOÇ.DR. TAHİR ATICI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Mamasın dam lake, Algae, Phytoplankton IV
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Niğde Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 47
Özet
ÖZET MAMASIN BARAJ GÖLÜ ( AKSARAY) FİTOPLANKTONLARININ BELİRLENMESİ BAHADIR, Leyla Özgücaıı Niğde Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Ana Bilim Dalı Danışman Ortak Danışman : Yrd. Doç. Dr. AH ALAŞ Yrd. Doç. Dr. Tahir ATICI Temmuz 2004, 45 sayfa Bu çalışmada Mamasın barajının algleri Nisan 2002 - Nisan 2003 tarihleri arasında farklı habitatlardan alınan örnekler araştırılmış ve planktonik algler cins düzeyinde belirlenmiş ve klorofıl-a değerleri ile birlikte değerlendirilmiştir. Barajda toplam 33 takson tespit edilmiştir. Bunlardan 15 tanesi Bacillariophyta, 8 tanesi Cyanophyta, 9 tanesi Chlorophyta ve 1 tane Euglenophyta' ya ait cinslerdir. Bacillariophyta üyeleri toplam cins sayısının % 45.46' sim oluşturmaktadır. Anahtar Kelimeler : Mamasın baraj gölü, Algler, Fitoplankton m
Özet (Çeviri)
SUMMARY DETERMINATION OF PHYTOPLANKTONS OF THE MAMASIN DAM LAKE ( AKSARAY -TURKEY ) BAHADIR, Leyla Ozgücan Niğde University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Biology Supervisor Assit. Prof. Dr. Ali ALAS Co-Advisor : Assit. Prof. Dr. Tahir ATICI July 2004, 45 pages In this research the algae of the Mamasın dam have been studied within the samples taken from different habitats between April 2002 - April 2003. Also chlorophyll-a values have been evaluated to determine plantonic algae genus. In the dam, totally 33 taxa were identified. 15 of these genus belong to Bacillariophyta, 8 to Cyanophyta, 9 to Chlorophyta and 1 to Euglenophyta divisions in the study area. Members of Bacillariophyta have made up 45.46 % of the total.