Türkiye yarasalarının Kanat akarları (Acari: Mesostigmata: Spinturnicidae)
The wing mites (Acari: Mesostigmata: Spinturnicidae) of the Turkish bats
  1. Tez No: 152626
  2. Yazar: FERHAT TOPRAK
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. AHMET KARATAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Türkiye, Yarasa, Kanat Akarı, Spinturnix, Eyndhovenia. m, Türkiye, Bat, Wing mite, Spinturnix, Eyndhovenia. IV
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Niğde Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 44
Özet
ÖZET TÜRKİYE YARASALARININ KANAT AKARLARI (ACARI: MESOSTIGMATA: SPINTURNICIDAE) TOPRAK, Ferhat Niğde Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Anabilim Dalı Danışman: Yard.Doç.Dr. Ahmet KARATAŞ Eylül 2004, 35 sayfa Bu çalışma, 2001-2004 yılları arasında Türkiye genelinden yakalanan 312 yarasa örneğin den elde edilen 93 Spinturnicidae örneğine dayanmaktadır. Bu çalışma neticesinde Eyndhovenia euryalis (Canestrini, 1884), Spinturnix acuminata (C.L. Koch, 1836), S. myoti (Kolenati, 1847), S. psi (Kolenati, 1856), S. plecotina (C.L. Koch, 1839) ve S. punctata (Sundevall, 1833) türleri tespit edilmiştir. Bunlardan S. acuminata, S. plecotina ve S. punctata türleri, Türkiye Faunası için yeni kayıttır. Tespit edilen türlerin morfolojik özellikleri detaylı olarak verilmiştir.
Özet (Çeviri)
SUMMARY THE WING MITES (ACARI: MESOSTIGMATA: SPINTURNICIDAE) OF THE TURKISH BATS TOPRAK, Ferhat Niğde University- Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Biology Supervisor: Assist.Prof.Dr. Ahmet KARATAŞ September 2004, 35 pages This study is based on 93 Spinturnicidae specimens from 312 bat specimens collected be tween the years 2001 and 2002. As a result of the study, Eyndhovenia euryalis (Canestrini, 1884), Spinturnix acuminata (C.L. Koch, 1836), S. myoti (Kolenati, 1847), S. psi (Kolenati, 1856), S. plecotina (C.L. Koch, 1839), and S. punctata (Sundevall, 1833) species were de termined. Of these species, S. acuminata, S. plecotina, and S. punctata are new records for the Turkish fauna. Morphological features of the determined species were given in details.