On principles of B-smooth discontinuous flows
B-düzgün süreksiz akışların ilkeleri üzerine
  1. Tez No: 153122
  2. Yazar: EBRU ÇİĞDEM AKALIN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MARAT AKHMET
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Dinamik sistemler, süreksiz dinamik akışlar, düzgünlük
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 82
Özet
oz B-DUZGUN SÜREKSİZ AKIŞLARIN İLKELERİ ÜZERİNE Akalın, Ebru Çiğdem Yüksek Lisans, Matematik Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Marat AKHMET Kasım 2004, 70 sayfa“ Impulsive ”otonom diferensiyel denklemler ile tanımlanan süreksiz dinamik sistemler alam nadiren ele alınmıştır. Ayrıca bu sistemin özellikleri, şu ana kadarki matematiksel araştırmalarda tartışılmamıştır. Bu tez, örneklerle detaylandırılmış, iki bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde, klasik dinamik sistemler üzerine daha önceki çalışmaların bazı sonuçları belirtilmiştir, ikinci bölümde impulsive otonom diferensiyel denklemler ile tanımlanan süreksiz dinamik sistemlerin tanımı, klasik dinamik sistemler ve impalsif difensiyel denklemlerin bilinen sonuçları yardımı ile, açık bir şekilde belirtilmiş ve özellikleri araştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT ON PRINCIPLES OF B-SMOOTH DISCONTINUOUS FLOWS Akalın, Ebru Çiğdem M.Sc, Department of Mathematics Supervisor: Prof. Dr. Marat Akhmet November 2004, 70 pages Discontinuous dynamical system defined by impulsive autonomous differential equation is a field that has actually been considered rarely. Also, the properties of such systems have not been discussed thoroughly in the course of mathematical researches so far. This thesis comprises two parts, elaborated with a number of examples. In the first part, some results of the previous studies on the classical dynamical system are exposed. In the second part, the definition of discontinuous dynamical sys tem defined by impulsive autonomous differential equation is formulated, and its properties are investigated, in the view of the known results of the studies on the classical dynamical system and impulsive differential equations. KeywordsrDynamical systems, discontinuous flows, smoothness. IV