Analysis and modeling of high power microwave modules
Yüksek güçlü mikrodalga modüllerinin çözümlenmesi ve modellenmesi
- Tez No: 153152
- Danışmanlar: PROF. DR. CANAN TOKER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Yüksek Güçlü Mikrodalga Modülleri, Doğrusal Olmayan Modelleme, Davranışsal Modelleme, High Power Microwave Modules, Non Linear Modeling, Behavioral Modeling. IV
- Yıl: 2004
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 93
Özet
oz YÜKSEK GÜÇLÜ MÎKRODALGA MODÜLLERİNİN ÇÖZÜMLENMESİ VE MODELLENMESİ Yüksek Lisans, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Canan TOKER Ağutos, 2004, 82 pages 2.4-2.5 GHz frekans bandında 1 W çıkış gücünü sağlayacak bir mikrodalga modülü incelenmiştir. İlk once, modül düşük güç seviyelerinde çalıştırılmış ve çıkış gücü modülün küçük işaret S-parametreleri kullanılarak saptanmıştır. Modülün büyük işaret modelini elde etmek için ADS simulatörünün doğrusal olmayan analiz imkanları kullanılarak bir metot geliştirilmiştir. Daha sonra, modülün büyük işaret model simülasyonları 1 W çıkış gücü elde edilecek şekilde gerçekleştirilmiştir. Modül bir mikrostrip tabaka üzerine SMD malzemeler kullanılarak gerçekleştirilmiş ve modülün karakteristik özellikleri simülasyon sonuçlarından elde edilenler ile karşılaştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT ANALYSIS AND MODELING OF HIGH POWER MICROWAVE MODULES M.S., Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Prof. Dr. Canan TOKER August, 2004, 82 pages A microwave module supplying up-to 1 Watt output power at 2.4-2.5 GHz frequency band was investigated. First the module was operated at low power levels and the output power was predicted using the small signal S-parameters of the module. A method was developed to obtain its large signal model using Advanced Design System (ADS) simulator's nonlinear analyses facilities. Later using the large signal model of the module simulations carried out to obtain larger powers up-to 1 Watt. The implementation of the module was performed using the SMD components on a microstrip substrate and the characteristics of the module were compared to the ones obtained using simulation results.