Wireless networks performance study
Kablosuz ağlarda performans değerlendirmesi
  1. Tez No: 153151
  2. Yazar: TAŞDELEN YAKUP
  3. Danışmanlar: PROF. DR. SEMİH BİLGEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Kablosuz ağlar, DCF+, Wireless networks, DCF+. IV
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 63
Özet
öz KABLOSUZ AĞLARDA PERFORMANSIN DEĞERLENDİRİLMESİ Taşdelen, Yakup Y. Lisans, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi : Prof. Dr. Semih Bilgen Ağustos 2004, 63 sayfa Bu çalışma, 802.11 kablosuz ağların performansını incelemiştir. Yeni tanımlanmış DCF+ protokolünün performans değerleri incelenmiş ve farklı trafik koşullarında DCF protokolü ile karşılaştırılmıştır. Servis ayrım mekanizması her iki protokol için de uygulanarak, temel erişim metodunda, protokollerin servis ayrım etkinlikleri incelenmiştir, ilave çalışma olarak, RTS/CTS erişim metodunda aynı çalışma yapılarak her iki protokolün servis ayrım etkinlikleri birbiriyle karşılaştırılmıştır. Bu çalışmanın sonucu olarak, DCF+ protokolünün, DCF protokolüne kıyasla performans iyileştirmesi sağladığı, ancak yapısından dolayı servis ayrımında başarısız olduğu gösterilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT WIRELESS NETWORKS PERFORMANCE STUDY Taşdelen, Yakup M.S., Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor :Prof. Dr. Semih Bilgen August 2004, 63 pages This thesis evaluates the performance of the 802.11 wireless network. The newly defined DCF+ protocol performance is studied and compared with the DCF protocol under different traffic conditions. A service differentiation mechanism is also applied to both protocols for basic access mechanism and the efficiency of the protocols is examined. As an additional work, the same study is performed for RTS/CTS access scheme and efficiency of the protocols is examined As a result of this study, it is shown that the DCF+ protocol provides performance enhancement to the DCF protocol under different traffic conditions but fails to provide service differentiation because of its structure.