An information system re-structuring study for the financial inspection board
Maaliye teftiş kurulu bilişim sisteminin yeniden yapılandırılması çalışması
  1. Tez No: 153286
  2. Yazar: MELTEM YILDIRIM
  3. Danışmanlar: PROF. DR. SEMİH BİLGEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: E-Government, Information System, Public Sector, Re-structuring, Strategic Planning. IV
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Enformatik Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilişim Sistemleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 110
Özet
ÖZ MALÎYE TEFTİŞ KURULU BÎLİŞÎM SİSTEMİNİN YENİDEN YAPILANDIRMASI ÇALIŞMASI Yıldırım, Meltem Yüksek Lisans, Bilişim Sistemleri Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Semih Bilgen Nisan 2004, 94 sayfa Bu tez çerçevesinde, maliye müfettişleri için gelişen teknolojiyi en etkin şekilde kullanarak, MTK bünyesindeki işlerin yeniden yapılandırılması ele alınmıştır. Gerçekleştirilen yeni yapı internet altyapısında çalışacak ve böylece müfettişler için zaman-mekan bağımlı sorunlar ortadan kalkmış olacaktır. Pilot uygulama için, MTK servislerinden Evrak ve Personel Servisleri seçilmiş, bunların yeni teknoloji ile yapılandırılmasının ardından, performans değerlendirmesi yapılmıştır. Bu değerlendirme göstermiştir ki, yeni sistem öncekine göre ortlama %70lik bir performans artışı sağlamıştır. Anahtar Kelimeler Bilişim Sistemleri, E-Devlet, Kamu Sektörü, Stratejik Planlama, Yeniden Yapılandırma.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT AN INFORMATION SYSTEM RE-STRUCTURING STUDY FOR THE FINANCIAL INSPECTION BOARD Yıldırım, Meltem M.S., Department of Information Systems Supervisor: Prof. Dr. Semih Bilgen April 2004, 94 pages With the scope of this study, certain tasks of the finance inspectors have been restructured by means of information technology in an effective way. The new structure has been integrated to the Internet technology and thus can eliminate the problems of time and place. The Documentation and Personnel Departments of FIB have been chosen for piloting, and performance assessment has been performed after the restructuring with new technology. The results of the assessment suggest that, when compared to the old system, the new system has ensured approximately 70% more efficiency.