Success factors in public information systems outsourcing: A case study
Kamu sektöründeki bilişim projelerinde dışkaynak kullanımı başarı faktörleri: Örnek olay incelemesi
  1. Tez No: 153285
  2. Yazar: İLKAY VURAL
  3. Danışmanlar: PROF. DR. SEMİH BİLGEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: ÇKYS, Dışkaynak Kullanımı, Bilişim Sistemlerinde Dışkaynak Kullanımı, Kamu Bilişim Sistemlerinde Dışkaynak Kullanımı, Dışkaynak Kullanımı Başarı Faktörleri, CHRMS, Outsourcing, IS outsourcing, Public IS Outsourcing, Success Factors in Outsourcing IV
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Enformatik Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilişim Sistemleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 106
Özet
oz KAMU SEKTÖRÜNDEKİ BİLİŞİM PROJELERİNDE DIŞKAYNAK KULLANIMI BAŞARI FAKTÖRLERİ: ÖRNEK OLAY İNCELEMESİ Vural, İlkay Yüksek Lisans, Bilişim Sistemleri Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Semih Bilgen Temmuz 2004, 94 Sayfa Bu tezde Türkiye'deki bir kamu bilişim projesindeki dışkaynak kullanımı incelenmektedir. Örnek, literatüredeki şu ana kadar incelenmiş olan diğer projelerden ayrılan özellikleri nedeni ile seçilmiştir. Bu çalışmanın amacı kamu bilişim projelerinde dışkaynak kullanımı basan faktörlerini anlayarak, bu faktörlerden hangilerinin bu örnekte etkili olduğunu ortaya çıkarmaktır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT SUCCESS FACTORS IN PUBLIC INFORMATION SYSTEMS OUTSOURCING: A CASE STUDY Vural, İlkay M.Sc, Department of Information Systems Supervisor: Prof. Dr. Semih Bilgen July 2004, 94 pages In this thesis, a public IS outsourcing case in Turkey is examined. The case is selected because of its unique characteristics that differentiate it from the other cases studied in the literature. The aim of this study is to understand the success factors in public IS outsourcing and to reveal which ones were applied in this specific case.