Electrical and mechanical properties of carbon black reinforced high density polyethylene/Low density polyethylene composites
Karbon siyahı ile güçlendirilmiş yüksek yoğunluklu polietilen/alçak yoğunluklu polietilen kompozitlerinin elektriksel ve mekanik özelliklerinin incelenmesi
  1. Tez No: 153438
  2. Yazar: BEKİR ALTINTAŞ
  3. Danışmanlar: PROF.DR. ZUHAL KÜÇÜKYAVUZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Polimer Bilim ve Teknolojisi, Polymer Science and Technology
  6. Anahtar Kelimeler: YYPE-AYPE Karışımı, Karbon Siyahı, Mekanik, Morfolojik, Isısal, Eriyik Akışkanlığı ve Elektriksel Özellikler. Vll, HDPE-LDPE Blend, Carbon Black, Mechanical, Morphological, Thermal, Melt Flow and Electrical Properties
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Polimer Bilim ve Teknolojisi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 89
Özet
oz KARBON SİYAHI İLE GÜÇLENDİRİLMİŞ YÜKSEK YOĞUNLUKLU POLİETİLEN/ALÇAK YOĞUNLUKLU POLİETİLEN KOMPOZİTLERİNİN ELEKTRİKSEL VE MEKANİK ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ Altıntaş, Bekir Yüksek Lisans, Polimer Bilimi ve Teknolojisi Bölümü, Tez Yöneticisi: Prof.Dr. Zuhal Küçükyavuz Mayıs 2004, 73 sayfa Bu çalışmada Plasticorder Brabender ile hazırlanan Yüksek Yoğunluklu Polietilen (YYPE) ve Alçak Yoğunluklu Polietilen (AYPE) karışımları çeşitli oranlarda karbon siyahı (KS) ilavesi ile güçlendirildi. Karışımlar 190 °C de hazırlandı. Karışımlarda AYPE yüzdeleri hacimce 30, 40, 50 ve 60, KS yüzdeleri toplam hacme göre 5,10,15,20 ve 30 olarak değiştirilmiştir. Termal özellikleri Diferansiyel Taramalı Kalorimetre, morfolojik yapılar Taramalı Elektron Mikroskobu, mekanik özellikleri ise gerilme testi ve sertlik testi ile incelendi. Erime akış özellikleri ise Erime Akışı İndeksi ile çalışıldı. Örneklerin elektriksel iletkenlikleri dört nokta ve iki nokta teknikleri kullanılarak ölçüldü. Elektriksel iletkenliğin sıcaklığa bağlılığı incelendi. vıYapılan ölçümler sonucunda genel olarak kopmadaki mukavemeti ve eriyik indeksi değerleri karbon siyahı ilavesi ile azaldığı; elastisite modülü ve sertliğin arttığı gözlenmiştir. Taramalı Elektron Mikroskobu sonuçlarından malzemelerin birbiri ile tamamen karıştığı gözlemlenmiştir. Diferansiyel Taramalı Kalorimetre sonuçlan polimer kanşımlannm bistalinitesinin karbon siyahı ilavesi ile azaldığım göstermiştir. Karbon siyahı miktarının artması iletkenliği arttırmıştır. Diğer yandan sıcaklığın artması ve karbon siyahı miktanmn azalması ile artan pozitif sıcaklık katsayısı davranışı gözlemlenmiştir.
Özet (Çeviri)
In general, it is observed that stress at break and MFI values decrease by the addition of CB; however, modulus and hardness increase. DSC results indicated that the crystallization of the polymer blend was decreased by the addition of CB. SEM results showed that the components were mixed homogenously. Increasing CB content increased electrical conductivity. Furthermore, by increasing the temperature, positive temperature coefficient behavior was observed which increases when CB content decreased.