Model indespendent analysis of rare exculsive B-meson degays
Nadir B-mezon boznunumlarının model'den bağımsız analizi
  1. Tez No: 153495
  2. Yazar: MEHMET KERİM ÇAKMAK
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MUSTAFA SAVCI
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: B-Meson Bozunumları, Dallanma Oranı, Lepton Polariza syon Asimetrisi iv, B-Meson Decays, Branching Ratio, Lepton Polarization Asymmetry iii
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Fizik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 150
Özet
oz NADIR B-MEZON BOZUNUMLARININ MODEL'DEN BAĞIMSIZ ANALİZİ Çakmak, Mehmet Kerim Doktora, Fizik Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Mustafa Savcı Ocak 2004, 138 sayfa Efektif Hamiltomm en genel ve model bağımsız formu kullanılarak, B -». K(K*)£~£+ bozunumları için, £~ ve £~ leptonlannın dik, paralel ve çapraz polarizasyon asimetrileri hesaplanmıştır. Wilson katsayıları için, dallanma oranlarının stan dart modelde hesaplanan oranlarla uyum gösterdiği fakat lepton polarizasyon ları açısından farklılık olduğu bölglerin olması beklenmektedir. Böylece, Wil son katsayılarının bu bölgelerinde, lepton polarizasyonları üzerinde yapılacak çalışmaların standart modelin ötesinde, yeni teorilerin kurulmasında yardımcı olacağı düşünülmektedir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MODEL INDEPENDENT ANALYSIS OF RARE, EXCLUSIVE B-MESON DECAYS Çakmak, Mehmet Kerim PhD, Department of Physics Supervisor: Prof. Dr. Mustafa Savcı January 2004, 138 pages Using the general, model independent form of the effective Hamiltonian, the gen eral expressions of the longitudinal, normal and transversal polarization asymme tries for f and £+ for the exclusive B - > K(K*)£~£+ decays has been calculated. Existence of regions of Wilson coefficients for which the branching ratio coincides with the Standard Model result, while the lepton polarizations differ from the standard model prediction is expected. Hence, studying lepton polarizations in these regions of new Wilson coefficients may be helpful in establishing new physics beyond the standard model.