Evaluation of readiness of Turkey for e-government
Türkiye'nin e-devlete hazırlığının değerlendirilmesi
- Tez No: 153588
- Danışmanlar: DOÇ. DR. TAYYAR ŞEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
- Anahtar Kelimeler: E-Devlet, bilgi toplumu, e-Türkiye, e- vatandaş, E-Government, information society, e-Turkey, e-citizen
- Yıl: 2004
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 110
Özet
Bu çalışmada, Türkiye'deki elektronik devlet sistemi analiz edilmiş, PEST (Politik, Ekonomik, Sosyokültürel ve Teknolojik Faktörler) Analizi, Kritik Başarı Faktörleri (KBF) Metodu ve SWOT (Güçlü Yanlar, Zayıf Yanlar, Fırsatlar, Tehditler) Analizi ile olumlu ve olumsuz unsurlar belirlenmiş, çeşitli ülkelerin elektronik devlet ile ilgili göstergeleri incelenerek bir karşılaştırma yapılmış ve son olarak başarılı bir e- Türkiye uygulaması için bir yol haritası önerilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study, the current situation of e-government system in Turkey was analyzed, the positive and negative aspects were stated through PEST (Political, Economical, Sociocultural, Technological Factors) Analysis, Critical Success Factors (CSFs) Method and SWOT (Strengths, Weaknesses, Opportunities, Threats) Analysis, e- government indicators of different countries were compared and finally a roadmap was suggested for a successful e-Turkey implementation.