A simulation tool for MC6811
MC6811 için bir benzetimci aracı
- Tez No: 153640
- Danışmanlar: PROF. DR. HASAN GÜRAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Mikrokontrolör, Motorola, simulator, 8-bit, Microcontroller, Motorola, simulator, 8-bit IV
- Yıl: 2004
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 202
Özet
oz MC6811 İÇİN BİR BENZETİMCİ ARACI (Tuncer) Sarıkan, Nazlı Yüksek Lisans, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi : Prof.Dr. Hasan GÜRAN Aralık 2004, 202 sayfa Bu tez çalışmasının amacı 8 bit mikrokontrolör için bir simulator geliştirmektir; bu yazılı doküman 8 bit mikrokontrolör için bir simulator geliştirme sürecini incelemektedir. Bu simulator çalışmasında bir dosyadan assemler kodunun ayrıştırılması ve derlenmesi işlemleri çalışılmıştır. Ayrıca kullanıcı arayüzünden cycle ve komut çalıştırılması; ayrıca“interrupt”işlenmesi süreçleri gözlenebilmektedir. Mikrokontrolörde bulunan bütün değişkenler, adres yolu ve veri yolu değerleri de bu grafik ara yüzünden gözlenebilmektedir. Bu uygulama geliştirilirken C++ programlama dili kullanılmıştır. Ayrıca şablon kullanımını ve uygulama geliştilmesini kolaylaştırmak adına nesne tabanlı programlama teknikleri kullanılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A SIMULATION TOOL FOR MC681 1 (Tuncer) Sarıkan, Nazlı M.S., Department of Electrics and Electronics Engineering Supervisor : Prof. Dr. Hasan GÜRAN December 2004, 202 pages The aim of this thesis study is to develop a simulator for an 8-bit microcontroller and the written document of this thesis study analyses the process of devoloping a software for simulating an 8 bit microcontroller, MC68HC11. In this simulator study a file processing including the parsing of the assembler code and the compilation of the parsed instructions is studied. Also all the instruction execution process containing the cycle and instruction execution and the interrupt routine execution is observed through a graphical user interface. Through this graphical user interface all the registries, address bus and data bus updates can also be observed. C++ programming language is used to implement the application. Object oriented programing techniques are used to provide easy of implementation and template usages.