Nonlineer kristallerin fiziksel özellikleri ve uygulama alanları
Physical properties and application fields of nonlinear crystals
  1. Tez No: 153755
  2. Yazar: İBRAHİM KARABULUT
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. HALUK ŞAFAK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Nonlineer Optik, İkinci Harmonik Üretimi, Faz Uyumu, Nonlinear Optics, Second Harmonic Generation, Phase Matching IV
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Fizik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 79
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi NONLİNEER KRİSTALLERİN FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ ve UYGULAMA ALANLARI ibrahim KARABULUT Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fizik anabilim Dalı Danışmam Yrd. Doç. Dr. Haluk ŞAFAK 2004, 79 Pages Jüri: Yrd. Doç. Dr. Haluk ŞAFAK Doç. Dr. Hamdi Şükür KILIÇ Yrd. Doç. Dr. Ömer Faruk YÜKSEL Bu çalışmada, OPA ve OPO sistemlerinde kullanılan nonlineer kristallerin temel fiziksel ve optik özellikleri araştırılmıştır. Bu kristallerin temel özelliklerinin kristal boyutları, sıcaklık ve alan yardımıyla nasıl değiştiği incelenmiş, bu amaçla değişik bilgisayar programları oluşturulmuştur. Ayrıca, yüksek verimli kohorent ışık elde edilmesi için bu kristallerin ne tür koşullarda kullanılması gerektiği tartışılmış ve fiziksel özelliklerinin değişik parametre değerleri için nasıl değiştiği modellenmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Mc. S. Thesis PHYSICAL PROPERTIES and APPLICATION FIELDS of NONLINEAR CRYSTALS Ibrahim KARABULUT Selçuk University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Physics Supervisor : Assist. Prof. Dr. Haluk SAF AK 2004, 79 Pages Jury : Assist. Prof. Dr. Haluk ŞAFAK Assoc. Prof. Dr. Hamdi Şükür KILIÇ Assist. Prof. Dr. Ömer Faruk YÜKSEL In this study, fundamental physical and optical properties of nonlinear crystals used at OPA and OPO systems have been investigated. The variation of basic properties of these crystals with crystal dimensions, temperature and field has been studied, and for that purpose, some computer programs have been constructed. In addition, in order to obtain coherent light having high conversion gain, it has been discussed in which conditions these crystals have to be employed, and the physical properties have been modelled with respect to several material and systematical parameters.