Delphi ile istatistiksel hesaplamalar ve veri analizi 'Selçuk stat'
  1. Tez No: 153756
  2. Yazar: AHMET PEKGÖR
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. AŞIR GENÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İstatistik, Statistics
  6. Anahtar Kelimeler: İstatistiksel paket program, Delphi, Görsel programlama, İstatistiksel veri analizi, SELÇUK STAT, Statistical package programme, Delphi, Visual programing, Statistical data analysis, SELÇUK STAT n
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İstatistik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 120
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi DELPHI İLE İSTATİSTİKSEL HESAPLAMALAR VE VERİ ANALİZİ“SELÇUK STAT”Ahmet PEKGOR Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İstatistik Anabilim Dalı Danışman: Yrd. Doç. Dr. Aşır GENÇ 2004, 120 Sayfa Bu çalışma dört bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde, nesne programlamanın temel prensipleri, delphi editörü ve delphi programlama dili anlatılmaktadır. İkinci bölümde, Selçuk Stat istatistik paket programının nasıl oluştuğu, hangi bölümlerden meydana geldiği ve her bir bölüme ilişkin algoritmalarıyla birlikte program kodlarının bir kısmı yer almaktadır. Üçüncü bölümde, piyasalarda kullanılan en yaygın istatistiksel analizler yapan paket programlar anlatılmakta ve bu programlardan Minitab ve SPSS ile Selçuk Stat programları birçok yönden kıyaslanmaktadır. Dördüncü bölümde ise, Selçuk Stat istatistik paket programında uygulamalar yer almaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Thesis STATISTICAL COMPUTATIONS AND DATA ANALYSIS WITH DELPHI“SELÇUK STAT”Ahmet PEKGÖR Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Statistics Supervisor: Yrd. Doç. Dr. Aşır GENÇ 2004, 120 Pages This study consists of four chapters. In the first chapter generel informations about basic principles of object programming, Delphi editor and Delphi programming language are given. In the second chapter the establishment of Selçuk Stat statistical package programme, components of this programme and algorithms related to each section with some programme codes are involved in. İn the third chapter package programmes used for the most wide spread statistical analysis in the markets are described, in many of the aspects comparisors between Selçuk Stat and Minitab, SPSS are included, tn the last chapter applications in Selçuk Stat statistical package programme are done.