Singüler ve norm değerleri için sınırlar
On the bounds for singular and norm values
  1. Tez No: 153781
  2. Yazar: AYŞE DİLEK GÜNGÖR
  3. Danışmanlar: PROF.DR. ALİ SİNAN, PROF.DR. DURSUN TAŞÇI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Singüler değer, Cauchy-Toeplitz matrisi, Cauchy-Hankel matrisi, Euclidean norm, spektral norm, satır (sütun) Euclidean norm. m, Singular value, Cauchy-Toeplitz matrix, Cauchy-Hankel matrix, Euclidean norm, spectral norm, row (column) Euclidean norm. IV
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 69
Özet
ÖZET Doktora Tezi SİNGÜLER VE NORM DEĞERLERİ İÇİN SINIRLAR Ayşe Dilek GÜNGÖR Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matemetik Anabilim Dalı Danışman: Prof. Dr. Ali SİNAN 2004, 63 sayfa Jüri: Prof. Dr. Ali SİNAN Prof. Dr. Abdullah ALTIN Prof. Dr. Durmuş BOZKURT Yrd. Doç. Dr. Galip OTURANÇ Yrd. Doç. Dr. Cevdet ÇETİN Bu çalışmada öncelikle nxn tipindeki bir kompleks A matrisinin singüler değerleri için Euclidean normu ve determinant kullanılarak sınırlar elde edilmiştir. İkinci olarak satır (sütun) Euclidean normu ve determinant kullanılarak singüler değerlerin çarpımı için sınırlar elde edilmiştir. Son olarak ise Tn = Cauchy-Toeplitz i,j=0 matrisi ve H" = g + {i + j)h. Cauchy-Hankel matrisinin Euclidean ve spektral >,/=0 normları için bir alt sınır bulunmuştur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT PhD Thesis ON THE BOUNDS FOR SINGULAR AND NORM VALUES Ayşe Dilek GÜNGÖR Selçuk University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Mathematics Supervisor: Prof. Dr. Ali SİNAN 2004, 63 pages Jury: Prof. Dr. Ali SİNAN Prof. Dr. Abdullah ALTIN Prof. Dr. Durmuş BOZKURT Yrd. Doç. Dr. Galip OTURANÇ Yrd. Doç. Dr. Cevdet ÇETİN In this study, firstly we have obtained the bounds for singular values of a complex matrix A of order nxn using the trace and determinant. Secondly, we give some bounds for the products of singular values using row (column) Euclidean norms and determinant. Consequently, we have determined the lower bounds for the Euclidean 1 norms and spectral norms of Cauchy-Toeplitz matrix T" = _g + ('-J>J,,=0 and Cauchy-Hankel matrix Htt = _g + (i + j)h i,M