Bilgisayar destekli parmakizi tanımı
Computer based fingerprint recongnition technique
- Tez No: 153890
- Danışmanlar: DOÇ.DR. ŞİRZAT KAHRAMANLI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Biyometrik, parmak izi, kimlik tespiti, güvenlik, biometric, fingerprint, identity detection, security 11
- Yıl: 2004
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Selçuk Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 85
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi BİLGİSAYAR DESTEKLİ PARMAKİZİ TANIMA Taha SAD AY Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Bilgisayar Mühendisliği Anabilim Dalı Danışman : Doç.Dr.Şirzat KAHRAMANLI 2004, 77 Sayfa Jüri: Prof.Dr.Ferruh YILDIZ Doç.Dr.Ahmet ARSLAN Doç.Dr. Şirzat KAHRAMANLI Kişiye ait fiziksel özellikleri kullanarak kimlik tespitini gerçekleştiren sistemler biyometrik tanıma sistemleri olarak adlandırılmaktadırlar. Bu sistemlerin tercih edilmesinin nedeni, şifreli sistemlerden daha güvenilir olmalarıdır. Bu çalışmada parmak izinin öz nitelik noktalarının çıkarılması için yapılması gereken ön işlemler, öz nitelik noktalarının tespiti, bu noktalardan geçen grafiğin belirlenmesi, elde edilen verilerin isteğe bağlı olarak veri tabanına kaydedilmesi veya bu verilere göre veri tabanında arama yapılması işlemleri üzerinde durulmuştur. 50 parmak izi görüntüsü üzerinde yapılan incelemede, parmak izi özniteliklerinin çıkarılması ve bu özniteliklere göre eşleme işleminde tam başarı sağlanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master Thesis Computer Based Fingerprint Recognition Technique Taha SAD AY Selçuk University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Computer Engineering Supervisor : Doç.Dr.Şirzat KAHRAMANLI 2004, 77 Page Jury : Prof.Dr.Ferruh YILDIZ Doç.Dr.Ahmet ARSLAN Doç.Dr. Şirzat KAHRAMANLI The systems which identity people by using individual properties are called biometric recognition systems. The reason to prefere these system is that they are better than encryption systems. In this project, the steps necessary to extract the attibute of fingerprint; preprocesses, identification of attribute points, the graph through this points, optionally recording the data obtained or searching database according to this data established. 50 fingerprint investigated and attributes of these fingerprints are extracted successfully and exact matching process according to these attributes obtained.