Quaternion Cauchy-Toeplity ve quaternion Cauchy-Hankel matrislerinin euclidem, spektrak ve lp normları
On the euclidean , spektal and Lp norms of quaternion Cauchy-Teoplitz and quaternion Cauchy-Hankel matrices
- Tez No: 153913
 - Danışmanlar: PROF.DR. DURMUŞ BOZKURT
 - Tez Türü: Doktora
 - Konular: Matematik, Mathematics
 - Anahtar Kelimeler: Quaternion, Quaternion matris, Quaternion Cauchy-Toeplitz matrisi, Quaternion Cauchy-Hankel matrisi, Hadamard çarpımı, Euclidean norm, Spektral norm, ip norm. iv, Quaternion, Quaternion matrix, Quaternion Cauchy-Toeplitz matrix, Quaternion Cauchy-Henkel matrix, Hadamard product, Euclidean norm, Spectral norm, £p norm. VI
 - Yıl: 2004
 - Dil: Türkçe
 - Üniversite: Selçuk Üniversitesi
 - Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 56
Özet
ÖZET Doktora Tezi QUATERNION CAUCHY-TOEPLITZ VE QUATERNION CAUCHY-HANKEL MATRİSLERİNİN EUCLIDEAN, SPEKTRAL VE tp NORMLARI Hasan ÖĞÜNMEZ Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Anabilim Dalı Danışman: Prof. Dr. Durmuş BOZKURT 2004, 49 sayfa Jüri: Prof. Dr. Ali SİNAN Prof. Dr. Hasan ŞENAY Prof. Dr. Durmuş BOZKURT Doç. Dr. Ahmet Sinan ÇEVİK Yrd. Doç. Dr. Ramazan TÜRKMEN Bu çalışmada ilk olarak, Quaternionlar, Quaternion matrisler ve adjointleri hakkında bir takım temel kavram ve özelikler verildikten sonra T = i j k+ - l+. 1 1 ' 1 - + p - r - + p - r - Yp-r tim P,r=\ şeklinde Quaternion Cauchy-Toeplitz ve H 1 J+ - - -+ - 1 ' 1 1 - + p + r - + p + r - Vp + r t l m pj--\ şeklinde Quaternion Cauchy-Hankel matrislerini tammladık. Bu matrislerin, Euclidean ve l p normlan için sınırlar elde ettik. Ayrıca bu matrisler yardımıyla, ıııA, + p-r, A2 - Jp,r=l] 1 /+ - 1 1 - + p - r - Vp - r I m olmak üzere, Tn = Ax + A2j kompleks matrisi yardımıyla [Tn J = A A -A2 A^ Jp,r=\ matrisini ve Bx = 1 ? + p + r,B2 = i ;+ - Jp,r=İ! kompleks matrisi yardımıyla da [Hn ] = spektral normları için sınırlar elde ettik. 1 ' 1 - + p + r - bp + r l m olmak üzere, Hn=Bx+ B2j P,r=\ Bx B2 -B2 Bx matrisini tammlayıp, bunlann
Özet (Çeviri)
ABSTRACT PhD Thesis ON THE EUCLIDEAN, SPEKTRAL AND £p NORMS OF QUATERNION CAUCHY-TOEPLITZ AND QUATERNION CAUCHY-HANKEL MATRICES Hasan Ö?ÜNMEZ Selçuk University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Mathematics Supervisor: Prof. Dr. Durmuş BOZKURT 2004, 49 pages Jury: Prof. Dr. Ali SÎNAN Prof. Dr. Hasan ŞENAY Prof. Dr. Durmuş BOZKURT Assoc. Prof. Dr. Ahmet Sinan ÇEVÎK Asssit. Prof. Dr. Ramazan TÜRKMEN In this study, after introducing some basic definitions and properties of Quaternions, Quaternion matrices and their adjoints, we have defined Quaternion Cauchy-Toeplitz matrices T = i j k+ - I+. 1 1 1 -+p - r - + p - r - bp - r t I m P,r=\ and Quaternion Cauchy-Hankel matrices H = i j k+ - -+ - 1 ' 1 ' 1 - + p + r - + p + r - \-p + r t I m P,r=\ Then we have obtained the bounds of Euclidean, spectral and I norms for these matrices. By assuming Ax = ? + p-r, Ay P,r=h 1. + - 1 1 - + p~r - Yp - r I m and /V=lTn = AX + A2j we have defined the matrix [Tn ] = assuming -A2 A. and similarly, by *i = 1 + p + r,B2 = 1 i+. Jp,r=lj also defined another matrix \Hn ] = 1 1 - + p + r - + p + r I m and Hn = Bx +B2j we have P,r=\ Bx B2 -B2 Bx Then we have obtained the bounds of the spectral norms for these matrices.