Alt manifoldlarda transversallik şartı ve kesişim teorisi
Transversaliti and intersection in submanifolds
  1. Tez No: 154072
  2. Yazar: ÖZGE TEZGÖR
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. RIDVAN EZENTAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Submanifolds, Smooth map, Manifolds, Intersection numbers, Transversality, Orientable manifold
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Uludağ Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 80
Özet
ÖZET Üç bölümden oluşan bu çalışmada C00 diferansiyellenebilir manifold teorisi, alt manifoldlar ve sınırlı manifoldlar üzerinde transversallik şartı ve kesişim teorisi konulan incelenmiştir. Birinci bölümde alt manifoldlarda transversallik şartı ve kesişim teorisi ile ilgili alt yapı oluşturacak bilgiler sunulmuştur. Çalışmanın ikinci bölümünde alt manifoldlarda transversallik şartı, sınırlı manifoldlar ve sınırlı manifoldlar üzerinde transversallik şartı kavramları ele alınmıştır. Üçüncü bölümde ise kesişim teorisi, yönlendirilebilirlik ve yönlendirilmiş manifoldlar için kesişim teorisi kavramları ifade edilmiştir. Anahtar Kelimden Alt manifoldlar, C°° diferansiyellenebilirlik, Manifoldlar, Kesişim sayısı, Transversallik, Yönlendirilebilir manifold.
Özet (Çeviri)
M ABSTRACT This consisit of three sections. We consider smooth map and manifold theory, transversality in submanifolds and bounded manifolds, and intersection theory in this thesis. In the first section we give some basic topics which needs for transversality in submanifolds and intersection theory. In the second section, we consider transversality in submanifolds, bounded manifolds and transversality in bounded manifolds. In the third section, we consider intersection theory, orientable manifolds and oriented intersection theory.