Kohezyonlu ve kohezyonsuz zeminlerde tek ankrajlı plaplanş perdelerin bir bilgisayar programı yardımıyla analizi
Analysis of anchroed sheet pile walls in cohesive and granular soils by a computer program
- Tez No: 154214
- Danışmanlar: DR. NEJAT NURİ ÇETİNKAYA
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: Palplanş Perdeler, Ankrajlar, Derin Kazılar xııı, Sheet Pile Walls, Anchors, Deep Excavations. xiv
- Yıl: 2004
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Yıldız Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 257
Özet
ÖZET Kazı sahaları içinde kazının düşey olarak teşkilini sağlamak ve kazı çevresinde bulunan, bina, yol ve mevcut diğer yapılarda oluşabilecek hasarları önlemek için destekleme sistemi yapılması derin kazı gerektiren yapıların inşaası boyunca gerekli olmuştur. Kazı derinliklerinin büyük olduğu metro, yüksek bina temeli gibi yapılarda, istinat' duvarı gibi klasik destekleme sistemlerinin kullanılması ekonomik olmamakla birlikte, kazı sahasını daralttığı için tercih edilmemektedir.Bunlarm yerine, son yıllarda derin kazı çukurlarının güvenli ve ekonomik olarak desteklenmesi için ankrajlı iksa sistemleri sıkça kullanılmaya başlanmıştır. Bu çalışma sırasında yeraltı suyunun olduğu ( = 26°, H=4-10 m) ve ağırlıklı olarak yeraltı suyunun olmadığı kohezyonsuz zeminlerde (^ = 26° - 34°), kazı derinliği H=4-12 m arasında ankrajlı palplanş perdeler üzerinde durulmuş, bu perdelerle ilgili bir bilgisayar programı yardımıyla perdeye ait moment, kesme kuvveti, yanal deplasman, perdeye etkiyen toprak basıncı ve bunlar arasındaki ilişkiler incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Soil supporting systems have to be built for avoiding effects on neighbouring buildings, roads and other structures, while the application of deep excavations. It has been observed that the use of classical retaining structures like retaining walls are not safe enough also not economical for projects requiring deep excavations.In last years, under geotechnical and foundation engineering considerations, the design more functional, safer and more economic solutions like multiple anchored earth retaining walls have been developed. In this work, the anchor supported sheet pile walls with a single row of anchor in granuler soils with no water and with groundwater have been analyzed in cohesionnless soils,by a computer program (corcerned abaut this walls) moment, shear force, horizantal displacement, earth pressures that acting to the wall and relations between them is researched while (j> = 26° - 34°, dept of excavation, H=4-12 m On the other hand, the surcharge effect analysis has been performed from 0.0 kN/m2 (No surcharge) to 100.0 kN/m2 being uniformly distributed at the surface of the backfill, with no water.