Plastik esaslı kompozit malzemelerde takviye türü ve oranına bağlı olarak çeşitli ortam koşullarında elektriksel özelliklerinin incelenmesi
The investigation of electrical properties of plastic matrix composite materials related to reinforcement type and ratio in various environment conditions
  1. Tez No: 154292
  2. Yazar: EVREN ÇAĞLARER
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. SELÇUK ERDOĞAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: plastik matrisli kompozit, elektriksel özellikler, ipek, pamuk, plastic matrix composite, electrical properties, silk, cotton
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Trakya Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 107
Özet
Plastik matrisli kompozitlerin endüstriyel uygulamalardaki önemi gittikçe artmaktadır.Özellikle elektronik, otomotiv ve havacılık-uzay alanlarında elektriksel özellikleri araştırmacılar tarafından çalışılmaktadır. Elektronik sanayiinde, plastik matrisli iletken kompozitler koruyucu ve elektriksel manyetik koruma alanı oluşturucu malzemeler olarak kullanılmaktadır. Bu tez çalışmasında, bazı çalışmalar literatürde varolan çalışmalara benzer, bazıları ise, farklı olarak, pamuk ve ipek elyaflarla takviye edilmiş plastik matrisli kompozitlerin elektriksel özelliklerini araştırmak için yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
The importance of plastic matrix composites is getting more increasing in the industrial applications. The electrical properties those are, studied in particular areas such as electronics, automotive and aerospace researches. In electronics, the plastic matrix conductive composites are used as a protective materials and electrical magnetic shielding materials. In this study, some works are parallel to similar in literature works and as a distinguished works cotton and silk fibers have been used to reinforced the various plastic matrixes to investigate the electrical resistance properties.