Tarımsal araştırma projesi (TARP)'ın ormancılık araştırmaları üzerindeki etkileri
The effects of agricultural research project (TARP) on forestry research
  1. Tez No: 154426
  2. Yazar: MUAMMER ŞENYURT
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. İSMET DAŞDEMİR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ormancılık ve Orman Mühendisliği, Forestry and Forest Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Tarımsal Araştırma Projesi, Ormancılık Araştırmaları, Harcamalar (fınansal destek), Proje Sayıları, Personel Eğitimi, Agricultural Research Project, Forestry Researchers, Expenditures (financial support), Project Numbers, Researcher Education
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Zonguldak Karaelmas Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Orman Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 83
Özet
ÖZET Yüksek Mühendislik Tezi TARIMSAL ARAŞTIRMA PROJESİ (TARP) 'NİN ORMANCILIK ARAŞTIRMALARI ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ Muammer ŞENYURT Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Orman Mühendisliği Anabilim Dalı Tez Danışmanı: Doç. Dr. İsmet DAŞDEMİR Ağustos 2004, 67 sayfa Bu çalışmada Dünya Bankası kredisiyle desteklenen Tarımsal Araştırma Projesi (TARP)'nin ormancılık araştırmalarına etkilerinin araştırılıp değerlendirilmesi amaçlanmıştır. Bu etkiler; personelin eğitimi, fmansal ve mali destekler, proje sayıları gibi konular altında incelenmiştir. Bu amaçla 1990-2002 yılları arasında; hem Ormancılık Müdürlükleri hem de Bakanlık bazında yıllar itibarı ile yapılan harcamalar, araştırıcı sayıları, araştırma projeleri, yurt içi ve yurt dışı eğitim faaliyetleri nümerik ve grafik olarak incelenerek TARP öncesi ve sonrası kıyaslamalar ve değerlendirmeler yapılmıştır. ıııÖZET (devam ediyor) Değerlendirmeler sonucunda; TARP projesinin; araştırıcı personelin eğitimi, finansman desteğinin yanısıra; ormancılık araştırma müdürlüklerinin bina ve tesislerinin yapımında ve mevcut binaların tadilatlarında, teknik donanım, teknolojik altyapı, Ormancılık Araştırma Master Planı 'nın hazırlanması gibi konularda olumlu etkiler yaptığı anlaşılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT M. Sc. Thesis THE EFFECTS OF AGRICULTURAL RESEARCH PROJECT (TARP) ON FORESTRY RESEARCH Muammer ŞENYURT Zonguldak Karaelmas University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Forest Engineering Thesis Advisor: Assoc. Prof. İsmet DAŞDEMİR August 2004, 67 pages. In this study, it is aimed to research and evaluate the effects of Agricultural Research Project that was supported by World Bank credits on forestry research. These effects are examined under the topics of financial support, education of staff, the number of the projects. All the forestry projects, expenditures, researcher numbers, educational activities, were compared and evaluated with numerically and graphics by years on both the Forestry Research Institutes and Ministry for the terms before and during TARP.ABSTRACT (continued) In conclusion, the positive effects of Agricultural Research project on education of staff, financial support, the technical hardware, the installation and the modification of buildings and facilities of Forestry Research Institutes and the preparing of Forestry Research Master Plan are understood.