Gaziantep ilinde yayılış gösteren kültür güllerinin tespiti ve Gaziantep Üniversitesi botanik bahçesine introduksiyonu
Identification of culture roses that spraeding in Gaziantep and introduction at the Gaziantep University botanic garden
- Tez No: 154696
- Danışmanlar: DOÇ.DR. YUSUF ZEYNALOV
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyoloji, Biology
- Anahtar Kelimeler: Gül, kültür gülü, introduksiyon, Gaziantep, Rose, Culture of Rose, Introduction, Gaziantep u
- Yıl: 2004
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 138
Özet
oz GAZİANTEP İLİNDE YAYILIŞ GÖSTEREN KÜLTÜR GÜLLERİNİN TESPİTİ VE GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ BOTANİK BAHÇESİNE İNTRODUKSİYONU BOZDANA, Rezzan Yüksek Lisans Tezi, Biyoloji Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Yusuf ZEYNALOV Eylül 2004, 126 sayfa Bu çalışmada 2001-2004 yuları arasında Gaziantep merkez ve ilçelerinde yayılış gösteren kültür güllerinin tespiti ve introduksiyonu amaçlanmıştır. Bu amaçla park ve bahçelerden 1048 adet gül çeliği toplanarak Gaziantep Üniversitesi Botanik Bahçesi'ne dikimi yapılmıştır. Bu çeliklerin dikimini takiben fenolojik büyümeleri periyodik olarak gözlemlenmiş ve her bir çeşidin herbaryumu yapılmıştır. Bu çalışmaların sonucunda yapılan teşhislerle 8 seksiyon ve bunlara bağlı 52 çeşit tespit edilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT IDENTIFICATION OF CULTURE ROSES THAT SPREADING IN GAZİANTEP AND INTRODUCTION AT THE GAZİANTEP UNIVERSITY BOTANIC GARDEN BOZDANA, Rezzan M. Sc. In Biology Supervisor: Assoc. Prof.. Dr. Yusuf ZEYNALOV Semp 2004, 126 pages In this study, culture roses that spreading at centure of Gaziantep and it's district area between 2001-2004, determination and introduction were intended. For this purpose, 1048 rose cuttings were added up from parks and gardens and than these cuttings were planted to the Gaziantep University Botanic Garden. Following of plantation, phenological growings were observed periodically and then each of per varieties were prepared as herbarium materials. As result of this study; 8 sections and 52 varietes belong to these sections were examined.