The finite element analysis of foundation of a structure constructed over sinkhole
Boşluk üzerine yapılmış bir yapı temelinin sonlu elemanlar metoduyla analizi
  1. Tez No: 154708
  2. Yazar: BÜNYAMİN GÜZELBEY
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MUSTAFA ÖZAKÇA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: İnsan yapımı mağaralar, mağara modellemesi, sonlu elemanlar metodu, ANSYS, Man-made caves, cave modeling, finite element method, ANSYS
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 80
Özet
ÖZET BOŞLUK ÜZERİNE YAPILMIŞ BİR YAPI TEMELİNİN SONLU ELEMANLAR METODUYLA ANALİZİ GÜZELBEY, Bünyamin Yüksek Lisans Tezi, İnşaat Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Mustafa ÖZ AKÇA Temmuz 2004, 69 sayfa Bu tezde mağara analizi çalışılmıştır. Bir mağara, stabilite ve oturmalarını incelemek için ANSYS sonlu elemanlar paket programı kullanılarak modellenmiş ve analizi yapılmıştır. Mağaralar, stratigrafi ve oluşumları içeren Gaziantep jeolojisi hakkında bilgi verilmiştir. Daha önce çöken bir mağara hakkında bilgi edinmek için, çökme bölgesine yakın başka bir mağara ele alınmış ve modellenmiştir. Oluşturulan model değişik yükler, birim ağırlıklar, su emme oranlan, kabuk kalınlıkları ve elastik modülleri altında analiz edilmiştir. Mağaranın kabuk kalınlığı, birim ağırlığı, yük, elastik modül ile stres, çökme arasındaki ilişkiler bulunmuştur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THE FINITE ELEMENT ANALYSIS OF FOUNDATION OF A STRUCTURE CONSTRUCTED OVER SINKHOLE GÜZELBEY, Bünyamin M.Sc. in Civil Engineering Supervisor: Prof. Dr. Mustafa ÖZAKÇA July 2004, 69 pages In this thesis, cave analysis is considered. A cave has been modeled and analyzed using ANSYS finite element package program to investigate the stabilities and settlements. Brief information about geology of Gaziantep, including stratigraphy, formations and cave regions have been given. To gain information about the reasons of subsidence, a specific example, which is near a collapsed cave, was considered. The constructed model has been analyzed using different loadings, unit weights, water absorption ratios, roof thickness and modulus of elasticities. The relations between thickness, unit weight, load, modulus of elasticity of cave and stress, displacements were found.