Gaziantep florasında bulunan Quercus L. (meşe) türlerinin tespiti ve biyoekolojik özelliklerinin incelenmesi
Identification and examination of bioecologic features of Quercus L. species spreading in Gaziantep
- Tez No: 154713
- Danışmanlar: DOÇ.DR. ELMAN İSKENDER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyoloji, Biology
- Anahtar Kelimeler: Meşe, Sistematik, Biyoekoloji, Gaziantep, Quercus, Systematics, Bioecology, Gaziantep
- Yıl: 2004
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 125
Özet
11 OZ GAZİANTEP FLORASINDA BULUNAN QUERCUS L. (MEŞE) TÜRLERİNİN TESPİTİ VE BİYOEKOLOJİK ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ İNCİK, Feyza Nur Yüksek Lisans Tezi, Biyoloji Bölümü Danışman: Doç. Dr. Elman İSKENDER Temmuz 2004, 1 14 sayfa Çalışma 2002-2004 yıllan arasında Gaziantep merkez ve ilçelerinde yayılış gösteren doğal Que reus L. türlerinin tespiti ve biyoekolojik özelliklerinin incelenmesi üzerine yapılmıştır. Araştırma alanına periyodik olarak arazi çıkışları yapılmış ve toplanan örnekler herbaryum materyali haline getirilmiştir. Yapılan teşhis çalışmaları sonucunda 7 Quercus L. türü tayin edilmiştir. Bu türlerden 5 tanesinin Gaziantep Üniversitesi Botanik Bahçesine introdüksiyonu yapılmıştır. İntrodüksiyonu yapılan türlerin tohum özellikleri incelenmiştir. Bununla birlikte; Quercus L. türlerinin çimlenme, kök ve gövdelerinin büyüme ve gelişmeleri gözlenmiştir. Daha sonra türlere ait sonuçlar değerlendirilmiştir.
Özet (Çeviri)
Ill ABSTRACT IDENTIFICATION AND EXAMINATION OF BIOLOGIC FEATURES OF QUERCUS L. SPECIES SPREADING IN GAZİANTEP İNCİK, Feyza Nur M. Sc. In Biology Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Elman İSKENDER July 2004, 114 pages This study was carried out between 2002 and 2004 on determining and examining of bioecologic features of natural Quercus L. species spreading central and the other regions of Gaziantep province. Periodic field surveys were performed to the study area, the collected specimens were prepared as herbarium materials. As a result of these diagnotic studies, 7 Quercus L. species were identificated and 5 of them were introduced to the Botanic Garden of University of Gaziantep. Introduced species's seeds features were investigated. In addition; Quercus L. species's germinations, roots and bodies' s growing features were observed. After that; results belonged to the species were evaluated.