Nizip ve Karkamış (Gaziantep) örümceklerinin (Arachnida:Araneae) sistematiği ve ekolojisi
Systematic and ecology of the spiders (Arachnida:Araneae) of Nizip and Karkamış (Gaziantep)
- Tez No: 154714
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. M. İSMAİL VAROL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyoloji, Biology
- Anahtar Kelimeler: Örümcek, Sistematik, Ekoloji, Nizip, Karkamış, Araneae, Aranaeae, Systematics, Ecology, Nizip, Karkamış ıı
- Yıl: 2004
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 162
Özet
ÖZET NİZİP ve KARKAMIŞ (GAZİANTEP) ÖRÜMCEKLERİNİN (Ordo: ARANEAE) SİSTEMATİĞİ ve EKOLOJİSİ ÖZDEMÎR,. Adile Yüksek Lisans Tezi, Biyoloji Anabilim Dalı Tez Danışmanı:Yrd.Doç.Dr. M.İsmail VAROL Temmuz 2004, 1 5 1 sayfa Bu Çalışmada Gaziantep iline bağlı Nizip, Karkamış ilçelerinin örümcekleri incelenmiştir. Tespit edilen toplam 26 familya içinden Gnaphosidae, Lycosidae, Theridiidae, Thomisidae, Philodromidae, Liocranidae ve Clubionidae olmak üzere 7 familya çalışılmıştır. Araştırma sonucunda 7 familyadan 29 cins ve 57 türün sistematiği ve ekolojisi çalışılmıştır. Araştırılan örneklerden 3 cins ve 26 tür Türkiye için yeni kayıttır. Cinsler; Drassylus, Urozelotes ve Parasyriaca; türler ise Zelotes aeneus, Z. puritanus, Haplodrassus soerensei, Gnaphosa muscorum, Scotophaeus blachvalli, Drassylus pumilus, Urozelotes rusticus, Parasyriaca vinosa, Pardosa pseııdotragillata, P. sattır atior, P. vittata, P. cribrata, P. paludicola, P. saltuaria, Trochosa hispanica, Arctosa perita, Acantholycosa lignaria, Alopecosa pinetorum, Aulonia kratochvili, Xyticus luctuosus, X. macedonius, Ozyptila claveata, Enoplognatha oelandica, E. schaııfussi, Theridion smile, Philodromus albidus 'dur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT SYSTEMATICS AND ECOLOGY OF THE SPIDERS OF NİZİP and KARKAMIŞ (GAZİANTEP) (Ordo: ARANEAE) ÖZDEMİR, Adile M. Sc. In Biology Supervisor: Assistant Prof. Dr. M. İsmail VAROL July 2004, 151 pages In this study, the spiders of country Nizip and Karkamış (Gaziantep) were studied. 26 families were found from the research area. Among the families, the following spiders Gnaphosidae, Clubionidae, Liocranidae, Lycosidae, Thomisidae, Theridiidae and Philodromidae were studied. Systematics and ecology of 57 species which belong to 29 genera of the obtained families were studied. Among the species, 3 genera and 26 species are new records from Turkey. The new recorded genera are ; Drassylus, Urozelotes ve Parasyriaca; Zelotes aeneus, Z, puritanus, Haplodrassus soerensei, Gnaphosa muscorum, Scotophaeus blackwalli, Drassylus pumilus, Urozelotes rusticus, Parasyriaca vinosa, Pardosa pseudotragillata, P.saturatior, P. vittata, P. cribrata, P. paludicola, P. saltuaria, Trochosa hispanica, T. per ita, Acantholycosa lignaria, Alopecosa pine torum, Aulonia kratochvili, Xyticus luctuosus, X. macedonius, Ozyptila claveata, Enoplognatha oelandica, E. schaufussi, Theridion smile, Philodromus albidus the species