Aşağı Çatak Vadisi (Çatak-Van) florası
Flora of lower Çatak Valley (Çatak-Van)
- Tez No: 154789
- Danışmanlar: DOÇ.DR. NEZAKET ADIGÜZEL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyoloji, Biology
- Anahtar Kelimeler: Flora, Çatak Vadisi, Van, Flora, Çatak Valley, Van ill
- Yıl: 2004
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Yüzüncü Yıl Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 160
Özet
ÖZET AŞAĞI ÇATAK VADİSİ (ÇATAK-VAN) FLORASI Banş BANİ Yüksek Lisans Tezi, Biyoloji Anabilim Dalı Tez Danışmanı: Doç. Dr. Nezaket ADIGÜZEL Eylül 2004 Van ili sınırları içinde yer alan Aşağı Çatak Vadisi'nin florasını tespit etmeyi amaçlayan bu çalışma 2002-2004 yıllan arasında gerçekleştirilmiştir. Araştırma sonucunda 1649 bitki örneği toplanmıştır. Toplanan bitki örneklerinin değerlendirilmesi sonucu 79 familyaya ait 364 cins ve 826 tür ve tür altı düzeyde takson belirlenmiştir. 55 takson endemiktir ve endemizm oranı % 6.65'dir. 422 takson C9 karesi için yenidir. Taksonların fitocoğrafik bölgelere dağılımı şöyledir: Iran-Turan elementleri 359 (% 43.4), Avrupa-Sibirya elementleri 32 (% 3.74), Akdeniz elementleri 36 (% 4.35), Öksin elementleri 9 ( % 0.96) ve bilinmeyenler veya çok bölgeli olanlar ise 390 (% 47.52)' dir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT FLORA of LOWER ÇATAK VALLEY (Çatak-Van) Bans BANİ MSc, Biological Science Supervisor: Doç. Dr. Nezaket ADIGÜZEL September 2004 This study which was aimed to find Flora of Lower Çatak Valley has been carried out between 2002-2004. In this study 1649 plant specimens were collected. At the end of the idendifications of the specimens, 364 genera and 826 specific and infraspecific taxa, belonging to 79 families were found. 55 taxa are endemic to Turkey (6.65 %). 422 taxa are new records for C9 square. Distribution of the taxa in the phytogeoraphical regions are as follows: Irano-Turanian 359 (43.4 %), Euro-Siberian 32 (3.74 %), Mediterranean 36 (4.35 %), Euxine 9 (0.96 %) and unknown or cosmopolits 390 (47.52 %).