Restoration project of Saatli Medrese in Edirne
- Tez No: 15482
- Danışmanlar: NİMET ÖZGÖNÜL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Mimarlık, Architecture
- Anahtar Kelimeler: medrese, çevresel değerlendirme, yeniden işlevlendirme, restorasyon Ana
- Yıl: 1991
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 214
Özet
ÖZET EDİRNE SAATLİ MEDRESE'NİN RESTORASYON PROJESİ EREN. İ. Fatma Yüksek Lisans Tezi, Mimarlık Bölümü Tez Yöneticisi: öğr. Gör. Nimet ÖZGÖNÜL Eylül 1991, 214 sahife Bu çalışma Edirne'deki Saatli Medrese ile ilgilidir. Çalışmanın amacı restorasyon kriterleri ve medresenin olanakları doğrultusunda yeni bir işleve hizmet edebilmesini sağlayacak restorasyon projesini hazırlamaktır. Çalışma genelden özele inen belgeleme, araştırma ve önerileri içeren bilgilerden oluşmuştur. Bölge ve yapı ölçeğinde toplanan bilgilerin değerlendirilmesinden sonra çalışma öneri restitüsyon projesi ve restorasyon projesi ile sonuçlandırılmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT RESTORATION PROJECT OF SAATLİ MEDRESE IN EDİRNE EREN, i. Fatma M. Sc. in Architecture Supervisor : Inst. Nimet ÖZGÖNÜL September 1991, 214 pages This is a study on Saatli Medrese in Edirne. The aim of the study is to prepare a restoration project for the building with regard to restoration criteria and the potentials of the medrese for a new function. The study follows an order from general to more detailed informations on survey, research and proposal. With the evaluation of the data gathered from these on regional and building scale, the study ends with a proposal for the restitution scheme and a restoration project. Key words :Medrese, environmental evaluation, refunctioning, restoration Science code : 601.04.01 XXX