Üstel dönüşümlü katı hareketlerin hızları ve pol noktaları ile ilgili karakterizasyonları
The velocities of solid motions with exponential mapping and the characterizations of the pole points
  1. Tez No: 154940
  2. Yazar: BİLGEHAN AYGAR
  3. Danışmanlar: PROF.DR. ALİ PAŞA AYDIN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Bir-parametreli hareket, pol noktaları, üstel hareketler, ivmeler, Motion with one parameter, pole points, exponential motions, acceleration
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kırıkkale Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 62
Özet
ÖZET ÜSTEL DÖNÜŞÜMLÜ KATI HAREKETLERİN HIZLARI VE POL NOKTALARI İLE İLGİLİ KARAKTERİZASYONLARI AYGAR, Bilgehan Kırıkkale Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Anabilim Dalı.Yüksek Lisans Tezi Danışman: Prof. Dr. Ali Paşa AYDIN Haziran 2004, 55 Sayfa Bu çalışma dört bölümden oluşmaktadır. Birinci bölüm giriş için ayrılmıştır. İkinci bölümde bir sonraki bölümde kullanılacak temel kavramlar ele alınmıştır. Üçüncü bölümde ise bir-parametreli hareketler ve bir parametreli reel üstel hareketler konuları tanıtılmış ve bu konulardan faydalanarak kompleks üstel hareketler en genel anlamda incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THE VELOCITIES OF SOLID MOTIONS WITH EXPONENTIAL MAPPING AND THE CHARACTERIZATIONS OF THE POLE POINTS AYGAR, Bilgehan Kırıkkale University Graduate of Natural and Applied Sciences Department of Mathematics, M. Sc. Thesis Advisor: Prof.Dr.Ali Paşa Aydın June 2004, 55 pages This thesis consists of four sections. The first section is reserved for introduction. In the second section, we give basic concepts that we use in the following sections. In the third section, the subjects; motions with one parameter and reel exponential motions with one parameter, are introduced and with the help of these subjects, exponential motions are studied in the most general sense.