Voice enabled WEB application by using speech application language tags salt
Salt kullanarak geliştirilmiş ses algılayan WEB uygulaması
- Tez No: 154943
 - Danışmanlar: PROF. DR. NAFİYE KIYAK
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: Bilim ve Teknoloji, Science and Technology
 - Anahtar Kelimeler: Ses algılayan Web uygulaması, Internet, SALT, multimodal, .Net teknolojisi. iv, Voice enabled Web application, Internet, SALT, multimodal, .Net tech. iii
 - Yıl: 2004
 - Dil: İngilizce
 - Üniversite: Işık Üniversitesi
 - Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: Bilgi Teknolojileri Ana Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 159
Özet
ÖZET“SALT”KULLANARAK GELİŞTİRİLMİŞ SES ALGILAYAN WEB UYGULAMASI Koçoğlu, F. Yeşim Bu yüksek lisans tezinin konusu ses algılayan web uygulamalarının geliştirilmesi ve yayınlanmasıdır. Bu şekilde geliştirilmiş Web uygulaması ile konuşma ve dinleme özelliği tüm cep telefonları, el bildisayarları, düzüstü ve masaüstü tüm bilgisayarlarda sağlanacaktır. Ses algılayan Web uygulaması bir ASP.NET uygulamasıdır da denebilir ve özel araçlar kullanarak geliştirilir. Bu araçlar Microsoft.NET platformu ile Microsoft Speech Application Software Developer Kit'dir. Bu araçlar kullanılarak yazı, grafik ve ses içeriğini bir arada bulunduran uygulamalar tasarlanabilir. Microsoft Internet Explorer Browser Software 6.0 bulunan tüm bilgisayların bu uygulamayı kullanması Internet Explorer Speech Add-in (Beta) ek uygulamasını yüklemesiyle mümkündür. Bu ek software ile kullanıcıların Internet Explorer aracılığıyla makinelerinin ses algıması sağlanır. Bu şekilde Microsoft platformunda kullanıcı, ses algılayabilen ve yazıyı sese dönüştürebilen uygulamaları çalıştırabilir. Ses algılayan siteler Web içeriğini kullanıcıya okur ve kullanıcının mikrofon aracılığıyla verdiği komutları algılayabilir. Kullanıcı bilgisayarıyla klavye ve diğer araçların yanısıra sesi aracılığıyla da iletişim sağlayabilir. Bilgisayar ve internet kullanmakta güçlük çeken çocular, yaşlılar ve özürlü insanlar (özellikle körler) ekstra bir ücret ödemeden standart bilgisayarlarını kullanarak bu web uygulamasının içeriğine ulaşabilir ve kendilerini geliştirebilirler.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT VOICE ENABLED WEB APPLICATION BY USING SPEECH APPLICATION LANGUAGE TAGS“SALT”Koçoğlu, F. Yeşim This master thesis presents and discuses building and deploying speech- enabled applications that will enable millions to“Speak and Listen to the Web”at multimodal user interface over a cell phone, PDA, or other handheld device and desktop PC using the speech application language tags (SALT). This speech-enabled web application is an APS.NET application that can be developed by specific tools, Microsoft.Net platform and Microsoft Speech Application Software Developer Kit, that are helpful to design text, graphics and voice content on the Web via desktop PCs and Microsoft's Tablet PCs, running the user's Internet Explorer browser software 6.0 which is updated with Microsoft Internet Explorer Speech Add-in (Beta) version that gives the client side Internet Explorer the power of speech technologies. It allows users to run speech recognition and text to-speech applications in their browser on the Microsoft Operating System. The voice-enabled sites can read the Web content to the user and allow the user to use their microphone to verbally fill out forms and navigate the site so that the user can interact with the computer using speech, in addition to using the mouse or keyboard. Therefore, the disabled user can access existing Web content using the standard desktop computer and both elder people and children, who really do not enough ability to use computer and internet, could be easily use this voice-enabled web site to improve their knowledge about world wide at little or no additional cost.