Design and implementation of a PC based server for local area networks
Yerel ağlar için pc tabanlı servis programı tasarım ve uygulaması
  1. Tez No: 15521
  2. Yazar: YASEMİN ALTUN
  3. Danışmanlar: PROF.DR. F. PAYİDAR GENÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Token-ring, TCP/D, Kesinti Sürücülü, Modem Servis Programı, Token-ring, TCP/IP, Interrupt Driven, Modem Pool Server
  7. Yıl: 1991
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 71
Özet
ÖZET YEREL AĞLAR İÇİN PC TABANLI SERVİS PROGRAMI TASARIM VE UYGULAMASI ALTUN Yasemin Yüksek Lisans Tezi, Bilgisayar Müh. Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. F. Payidar Genç Eylül 1991, 71 Sahife Orta Doğu Teknik Üniversitesinde değişik tipte mikro, mini ve büyük ölçekli bilgisayarlar kullanılmaktadır. Bu bilgisayarları Token-Ring yerel ağ sistemi çevresinde birbirlerine bağlama düşüncesi şu günlerde gerçekleştirilmektedir. Bu bilgisayar sistemlerine ve kaynaklarına Üniversite dışından modem aracılığıyla ulaşmak ve kullanmak isteyen kullanıcılar bulunmaktadır. Bu kullanıcılara, yerel ağ üzerinde çalışan bilgisayar sistemlerine ulaşabilme ve onların bir ucu imiş gibi çalışabilme olanağım veren bir PC tabanlı modem servis programı hazırlanmıştır. Servis program uzak kullanıcılardan gelen çağrılan bir PC üzerinde toplayarak yerel ağ üzerinde istedikleri bilgisayar ile etküeşimli çalışmalarını, TCP/D? telnet hizmeti aracılığıyla sağlamaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DESIGN AND IMPLEMENTATION OF A PC BASED SERVER FOR LOCAL AREA NETWORKS ALTUN, Yasemin M.S. in Computer Engineering Supervisor: Prof. Dr. F. Payidar Gene September 1991, 71 pages There are a number of mini, micro and main-frame computers in use at METU. Connecting these via backbone token-ring local area network is now being implemented at the University campus. There are remote users willing to access to all network resources. This study aims to implement a multiuser server executive on a PC that will work as a terminal server or a modem pool server for the remote users. TCP/IP protocol is the choice for interoperability between multivendor hosts and server PC over LAN. The server connects remote terminals to any host on the network by giving them the telnet service of TCP/IP. With this service, the remote users will gain interactive terminal connection to any host over the network.