Ankara ili Elateridae (Coleoptera) familyası üzerinde sistematik çalışmalar
Systematic studies on the family Elateridae (Coleoptera) in Ankara
- Tez No: 155282
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. OSMAN SERT
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyoloji, Biology
- Anahtar Kelimeler: Elateridae, Coleoptera, erkek, genital organ yapısı, morfoloji, anahtar, Ankara, familya, tribüs, cins, altcins, tür, tanımlama, yayılış, sinonim, konukçu, Elateridae, Coleoptera, male, genitalia, morphology, key, Ankara, family, tribe, genus, subgenus, species, description, distribution, synonym, host
- Yıl: 2004
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Hacettepe Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 130
Özet
Bu çalışmada Elateridae (Coleoptera) familyası incelenmiş olup Ankara ilinden dört altfamilyaya ait 24 tür tespit edilmiştir. Altfamilya, tribüs, cins, altcins ve tür tanı anahtarları düzenlenmiş, türlerin morfolojileri ayrıntılı olarak çizilmiş, sinonimleri, konukçuları ile ülkemizdeki ve Dünyadaki yayılışları ile türlerin resimleri verilmiştir. Yeterli sayıda örnek bulunan 19 türe ait erkek genital organ yapısı incelenerek şekilleri ayrıntılı olarak çizilmiş, tanımlamaları yapılmış ve tartışılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this study the family Elateridae (Coleoptera) was examined and 24 species belonging to 4 subfamilies were found in Ankara. The diagnostic keys of subfamily, tribe, genus, subgenus, and species were prepared. For the species, morphologies were drawn in detail, descriptions were made, their synonymes, hosts, distributions in our country and World were stated and pictures were given. Male genitalia structure was examined, drawn in details, described and discussed for 19 species with adequate sample numbers.