Ankara ili Gölbaşı ilçesi köyleri içme ve kullanma suyu temini üzerinde bir araştırma
A Research on rural domestic water supplies in the villages of Gölbaşı district of Ankara
  1. Tez No: 1200
  2. Yazar: NEŞE KADIOĞLU
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. OSMAN YILDIRIM
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Halk Sağlığı, Public Health
  6. Anahtar Kelimeler: İçme ve kullanma s\ıyu, su getirme sistem leri, içme ve kullanma suyu standartları, yeterli], oranı, Domestic water, systems of domestic water supply, standards of domestic water, rate of adequacy
  7. Yıl: 1987
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ankara Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kültürteknik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 89
Özet
Ill ÖZET Yüksek Lisans Tezi ANKARA ÎLÎ GÖLBAŞI İLÇESİ KÖYLERİNİN İÇME VE KULLANMA SUYU TEMİNİ ÜZERİNDE BİR ARAŞTIRMA Neşe KADIO?LU Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kül tür teknik Anabil im Dalı Danışman : Yard. Doç. Dr. Osman YILDIRIM 1987, Sayfa : 80 Jüri : Yard. Doç. Dr. Osman YILDIRIM Prof. Dr. Ali BALABAN Prof. Dr. Nuri MUNSUZ Bu araştırmada, Ankara lli'nin Gölbaşı İlçesi' ne bağlı 18 köyde içme ve kullanma suyu sistemleri incelenerek içme ve kullanma suları miktar ve kalite yönünden değerlen dirilmiştir. Bu amaçla ; önce debi ölçümleri yapılarak bu günkü ve gelecekteki gereksinimler için sistemlerin yeter liği saptanmış, daha sonra alınan 54 adet su örneğinde fi ziksel ve kimyasal, 12 adet su örneğinde ise bakteriyolojik analizler yapılarak, içme ve kullanma sularının standartla ra uygunlukları belirlenmiştir. Araştırma sonuçlarına göre; incelenen köylerin hiçbirinde kanalizasyon ve arıtma tesis lerinin bulunmadığı, köylerin tamamının sertlik, % 11,1' inin koku, % 22. 2“ sinin amonyak, % 61”1' inin magnezyum, % 5,6 sı nın sülfat ve % 27, 7" sinin ise toplam tuz özellikleri yönün den yetersiz içme ve kullanma suyuna sahip oldukları, bakte riyolojik su örneklerinin % 92' sinin koliform bakteri içer diği ve köylerin bugünkü durumda miktar açısından yeterli suyu bulunmasına karşın, tesislerin servis ömrü sonunda 2 köyde içme ve kullanma suyu miktarının yetersiz kalacağı saptanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Masters Thesis A RESEARCH ON RURAL DOMESTIC WATER SUPPLIES IN THE VILLAGES OF GÖLBAŞI DISTRICT OF ANKARA Neşe KADIO?LU Ankara University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Agricultural Engineering Supervisor : Asst. Prof.Dr. Osman YILDIRIM 1987, Page : 80 Jury : Asst. Prof. Dr. Osman YILDIRIM Prof. Dr. Ali BALABAN Prof. Dr. Nuri MUNSUZ This study was conducted to investigate the quali ties and quantities of domestic water supplies in villages of Golbasx District of Ankara. For this purpose, the present and future needs and the physical, chemical and bacteriolo gical properties of rural domestic water was determined by measuring of disharge and analizing of water samples. Accor ding to the results obtained, it was concluded that, no vil lages have water treatment and sewerage systems, and some water samples was inadequate to the standards with respect to hardness, odour, amonium, calcium, magnesium, sulfate and total salinity. Furthermore, coliform bakteria was detected in 92 percent of the water samples. It was also found that water supply would be inadequate for two villages at the end of the service life of systems, although it was enough for all the villages at present