A Short-term load prediction algorithm for dynamic economic dispatch
  1. Tez No: 15557
  2. Yazar: TAMER ADANIR
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. İSMET ERKMEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Kendi kendine geri dönümlü işlem, Kalman filtresi, hedeflenen yükler
  7. Yıl: 1991
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 127
Özet
ÖZET DÎNAMÎK EKONOMİK DAĞITIM İÇİN KISA-DÖNEMDE YÜK TAHMÎNÎ ALGORİTMASI Tamer Adanır Yüksek Lisans Tezi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Assoc. Prof. Dr. ismet Erkmen Eylül 1991, 141 sayfa Bu çalışmada, dinamik ekonomik dağıtım için kısa- dönemde yük tahmini algoritması önerilmektedir. Bu algoritma, Kalman filtresi ile beraber kendi kendine geri dönüm! ü zaman serisi işlemi üzerine kurulmuştur. Bunun amacı, bir saate kadar beşer dakikalık aralarda yük değerini, dinamik ekonomik dağıtım hedefinde kullanılacak kadar yeterli doğrulukta tahmin etmektir. Gerçekleştirilen bu algoritmada, hedeflenen yük değerleri, her beş dakikada bir düzeltilip saklanan 10 dakikalık yük eğimlerini kullanmak suretiyle yarım saatlerde, bir saat boyunca tekrar ayarlanmaktadır. Zamana bağlı tahmin edicinin formülasyonu, Kalman filtresinin özellikleri ile gösterilmektedir. Yük tahminiböylece, zaman içerisinde üçüncü dereceden Kalman filtresi ile yapılmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A SHORT-TERM LOAD PREDICTION ALGORITHM FOR DYNAMIC ECONOMIC DISPATCH Tamer ADANIR M.S. 1n Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. ismet ERKMEN September 1991, 141 pages In this study, a Short-Term Load Prediction (STLP) algorithm for dynamic economic dispatch is presented. This algorithm is based on using a finite auto regressive (AR) time series process in conjunction with Kalman filter. Its objective is to predict load value with five minute intervals up to one hour Into the future, with sufficient accuracy to be used for targeting dynamic economic dispatch. In the implemented predictor the magnitudes of the load targets are readjusted every hour at the half hours making use of the 10 minute load slopes which are stored and updated every five minutes. The formulation of the time varying predictor is represented in a Kalman filter specification. The load forecast 1s then extrapolated by a third order Kalman equations through time. HiKey Words : Autoregresive process (AR), Kalman filter, Load targets. Science code: 608.02.01 iv