Limit öğretimi ve kavram yanılgıları
Teaching of limit and misconceptions
  1. Tez No: 155611
  2. Yazar: KÜRŞAT AKBULUT
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. AHMET IŞIK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Limit Kavramı, Sonsuzluk Kavramı, Matematik Öğretimi, Etkileşimli Öğretim, Kavram Öğretimi ve Kavram Yanılgıları, Limit Concept, Infinity Concept, Teachig of Mathematics, Interaction Teaching Strategy, Teaching of Concept and Misconceptions
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Atatürk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 98
Özet
ÖZET Y. Lisans Tezi LİMİT ÖĞRETİMİ ve KAVRAM YANILGILARI KürşatAKBULUT Atatürk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Eğitimi Anabilim Dalı Danışman: Doç.Dr. Ahmet IŞIK Bu çalışmada, geleneksel yöntemlerden farklı olarak geliştirilen etkileşimli öğretim stratejisinin bilişsel alanın, kavrama ve uygulama basamaklarını kapsayan limit kavramının öğretimine olan etkisi ve bu süreçte ortaya çıkan kavram yanılgıları incelenmiştir. Bu amaçla 2003-2004 Eğitim ve Öğretim yılında Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Bölümü Öğrencilerinden 50 kişilik bir denek grubu oluşturularak limit öğretiminde belirlenen davranışların ne ölçüde kazanıldığı değerlendirilmiştir. Elde edilen bulgulara dayanılarak limit öğretiminde hedeflenen davranışlara ulaşılamadığı tespit edilmiştir. 2004, 88 sayfa
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master Thesis TEACHING of LIMIT and MISCONCEPTIONS KürşatAKBULUT Atatürk University Institute of Science Mathematics Education Department Supervisor: Doç.Dr. Ahmet IŞIK In this study, the interaction teaching strategy developed apart from the traditional methods and its effect on the teaching of limit concept including the stages of cognitive field, perception and application and misconception emerged at this process have been investigated. With the aim of this, how the attitudes determined in teaching of limit concept has been investigated by forming a 50-studentS'group from the Primary Mathematics Department of Educational Faculty at Atatürk University in 2003-2004 Academic Year. According to the results obtained, it has been found that the attitudes determined in teaching of limit concept can not be reached. 2004, 88 pages