WEB tabanlı matris laboratuarı
WEB-based matrix laboratory
  1. Tez No: 156172
  2. Yazar: İSHAK CUMHUR
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. ERHAN COŞKUN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Matris, Matris ayrışım, Lineer denklem sistemleri, özdeğer, özvektör, PHP, HTML, İnteraktif, İnternet, Matrix, Matrix Decomposition, Linear Equation System, Eigenvalue, Eigenvector, PHP, HTML, Interactive, Internet IX
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Karadeniz Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 205
Özet
ÖZET Bu çalışmada elemanter matris işlemleri, matris fonksiyonları, matris ayrışım işlemleri, lineer denklem sistemlerinin çözümleri, matris özdeğer ve özvektörleri ve lineer denklem sistemlerinin çözümünü gerektiren bazı fizik uygulamaları için internet tabanlı ve kullanıcı etkileşimli bir sistem tasarlanmıştır. Sistemin hazırlanması için temel HTML dili ve sunucu tabanlı PHP script dili kullanılmıştır. Bu çalışma ile kullanıcının bir programlama dili ve algoritma bilmeksizin matris problemlerinin çözümlerini araştırabilmesi amaçlanmıştır.
Özet (Çeviri)
SUMMARY Web-Based Matrix Laboratory In this thesis, we have developed an interactive web-based application for elementary matrix operations, matrix functions, matrix decompositions, the solutions of linear equation systems, matrix eigenvalues and eigenvectors and for physics applications which required the solutions of linear equation systems. HTML script language and the middle ware called PHP are used as developing tools for the application. The thesis aims at helping researchers, who have no background an programming languages, to investigate the solutions of matrix problems.