Salvia kronenburgii Rech. fil uçucu yağ bileşimi
Composition of the essential oil of Salvia kronenburgii Rech. fil.
  1. Tez No: 158372
  2. Yazar: LOUAY KOUSSA
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. MİNE KÜRKÇÜOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eczacılık ve Farmakoloji, Pharmacy and Pharmacology
  6. Anahtar Kelimeler: Salvia kronenburgii, Labiatae, Uçucu Yağ, GK/KS, kafur, geranil asetat, 8-sineol
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Anadolu Üniversitesi
  10. Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Farmakognozi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 42
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi Salvia kronenburgii Rech. fil. 'in UÇUCU YAĞ BİLEŞİMİ Ecz. Louay KOUSSA Anadolu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Farmakognozi Anabilim Dalı Danışman: Yard. Doç. Dr. Mine KÜRKÇÜOĞLU 2004 Bu çalışmada endemik bir tür olan S. kronenburgii Rech. fil. (Labiatae) toprak üstü kısmından su distilasyonu ile uçucu yağ elde edilmiştir. Uçucu yağın analizi GK ve GK/KS ile yapılmıştır. Uçucu yağda ana bileşikler kafur (% 9.6), geranil asetat (%7.8) ve 1.8 sineol (% 6.6) olarak belirlenmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MASTER THESIS Composition of the essential oil of Salvia kronenburgii Rech. Fil. Pharmacist Louay KOUSSA Anadolu University Institute of Health Sciences Department of Pharmacognosy Supervisor : Assist. Prof. Dr. Mine KÜRKCÜO?LU 2004 Water distilled essential oil from above ground parts of Salvia kronenburgii Rech. fil., endemic in Turkey, was analysed by GC and GC/MS. Camphor (9.6%), geranyl acetate (7.8%) and 1,8-cineole (6.6%) were characterized as main constituents. Keywords : Salvia kronenburgii, Labiatae, essential oil, GC/MS, camphor, geranyl acetate, 1,8-cineole 11