The evolution of the minority rights and the continuity and change of the Greek minority policiesin Western Thrace
Azınlık haklarının gelişimi ve Yunanistan'ın Batı Trakya'daki azınlık politikalarında devamlılık ve değişimler
  1. Tez No: 161297
  2. Yazar: ALPAY ÖZTÜRK
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MUSTAFA TÜRKEŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Azınlık Haklan, Yunan Azınlık Politikası, Batı Trakya, Devamlılık ve Değişim, Minority Rights, Greek Minority Policy, Western Thrace, Continuity and Change IV
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 185
Özet
Öz AZINLIK HAKLARININ GELİŞİMİ VE YUNANİSTAN'IN BATI TRAKYA'DAKİ AZINLIK POLİTİKALARINDA DEVAMLILIK VE DEĞİŞİMLER Öztürk, Alpay Yüksek Lisans, Uluslararası İlişkiler Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Mustafa Türkeş Temmuz 2005, 169 sayfa Bu tez genel olarak azınlık korunmasının gelişimini ve Yunanistan'ın, özellikle 1990'lann başından itibaren, Batı Trakya' daki azınlık politikalarım analiz etmektedir. Azınlık terirninin tanımı ve alam hakkındaki araştırmayı Yunan azınlık politikalarının gelişiminin daha kolay incelenmesi amacıyla Westphalia Anlaşması'ndan Ulusal Azınlıkların Korunmasına İlişkin Çerçeve Sözleşmeye dek azınlık haklarının gelişiminin analiz edilmesi takip etmiştir. Bu tez, 1990 öncesi ve sonrası Yunan politikalarının devamlılık ve değişimi karşılaştırmasının yapılabilmesi için Yunan azınlık politikalarının kuruluşundan itibaren tarihini de içermektedir. Ayrıca bu tez, 1990'lardan sonraki Yunanistan politikaları ve uygulamalarının detaylı analizini yapmak suretiyle Yunan azınlık politikalarındaki devamlılık ve değişimlerin sebeplerini de araştırmakta olup, Batı Trakya' daki Yunan azınlık politikalarının bazı çevresel faktörlerden dolayı küçük değişikliklere uğramasına rağmen temelde ayrımcı ve etnik köken merkezli eğilimleri ile birlikte devamlılık gösterdiğini savunmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THE EVOLUTION OF THE MINORITY RIGHTS AND THE CONTINUITY AND CHANGE OF THE GREEK MINORITY POLICIES IN WESTERN THRACE Öztürk, Alpay M.S., Department of International Relations Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Mustafa Türkeş July 2005, 169 pages This thesis analyzes the evolution of minority protection in general and Greece's minority policies in Western Thrace especially since the beginning of 1990s. The examination of the definition and the scope of the term minority is followed by the analysis of the evolution of minority rights since Westphalia Agreement to Framework Convention for Protection of National Minorities to facilitate the analysis of the evolution of Greek minority policies. The thesis includes the history of Greek minority policy since its establishment to compare and contrast the continuities and changes of the Greek minority policies before and after 1990s. This thesis also seeks to find the causes of continuities and changes of the Greek minority policy along with detailed analysis of the policies and practices after 1990s, and argues that the Greek minority policy in Western Thrace basically presents continuity with its exclusivist and ethnocentric tendencies in spite of minor modifications due to the circumstantial factors.