The role of corporate image and corporate reputation on customer loyalty: An investigation in a financial institution
Kurumsal imaj ve kurumsal itibarın müşteri sadakati üzerindeki rolü: Finansal kuruluşta bir araştırma
- Tez No: 162211
- Danışmanlar: DOÇ. DR. MUSTAFA TANYERİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: kurumsal imaj, kurumsal itibar, müşteri sadakati, corporate image, corporate reputation, and customer loyalty VI
- Yıl: 2005
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 143
Özet
ÖZET 1980'li yıllarda dünyada binlerce işletme imaj kaybına uğramıştır. Bazen bu durum kısa dönemde hem kendileri hem de şirketleri için büyük karlar elde etmek isteyen yöneticilerin etik standartlara uymamasından kaynaklanmıştır. Çoğunlukla da imaj kaybına sunulan ürün ve hizmetlerin müşterilerin artan beklentilerini karşılayamaması sebep olmuştur. Şirketlerin hatasıyla oluşan bu olumsuz kurumsal imaj ve itibar, müşterilerinin sadakatlerini kaybetmelerine neden olmuştur. Geçmişteki bu sonuçlar, şimdiki iş dünyasının kurumsal imaj ve itibarın önemine dikkat çekerek stratejik olarak yönetilmesine temel oluşturmuştur. Günümüzün rekabetçi ortamında, çok sayıda organizasyon kurumsal imaj ve kurumsal itibarın doğrudan rekabet avantajı ve müşteri sadakati üzerindeki etkilerim kritik kurumsal bir servet olarak görmektedir. Her şirket, sürekli geri dönen sadık müşteri arayışlardadır, bu nedenle dünyanın en başarılı şirketlerinin çoğu kurumsal imaj ve kurumsal itibarlarına, kurumsal imaj ve kurumsal itibarın müşteri sadakati üzerindeki etkilerinin bilinciyle kurumsal hedeflerini başarmak ve pazarda rekabetçi kalabilmek için yatırım yapmaktadır. Bundan dolayı, büyük ve seçkin şirketler zedelenmiş imaj ve itibarın müşteri sadakatine zarar vereceğini, hatta şirketin finansal durumu ve kapasitesini tehdit edebileceğinin farkındadır. Birçok şirket, özellikle hizmet sektöründe, bir şirketin uzun süreli varlığının sadakati oluşturan olumlu imaj ve itibarın geliştirilmesine ve sürdürülmesine bağlı olduğunun farkına varmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT During the decade of the 1980s, thousands of business enterprises around the world suffered a loss of image. Sometimes it was caused by a lapse of ethical standards by managers who became greedy to make huge short-term profits for themselves and their companies. Often, image loss was caused by an inability to provide products and services that didn't matched the rising expectations of customers and other interested publics. The tarnished image and reputation has caused consumers to lose faith with their failures. These consequences in the past leads today's business world to highlight the importance to strategically manage the corporate reputation and image. In today's competitive environment, an increasing number of organizations recognize corporate image and corporate reputation as critical corporate assets that are directly linked to competitive advantage with their potential effect on customer loyalty towards the company. Every business seeks loyal customers, therefore, many of the world's most successful companies invest in their corporate image and corporate reputation to achieve corporate goals and stay competitive in the marketplace with respect to the knowledge of corporate image and corporate reputation that are having the potential to impact on customer loyalty towards the company. Hence, the large and prominent companies are alerted to a damaged image and reputation mat can harm customer loyalty, threatening a company's financial well-being and even its viability. Many companies have recognized that the company's ultimate survival depends on developing and nxamtaining a favourable image and reputation creating a loyalty towards the company particularly in services.