Parkinson hastalığındaki re-emergent tremorun tanımlanması ve re-emergent tremoru olanlarla olmayanların klinik ve demografik özelliklerinin karşılaştırılması
Definition of re-emergent tremor in Parkinson's diasease and comparison of patients with re-emergent tremor in terms of clinical and demographical features
  1. Tez No: 164952
  2. Yazar: ZÜBEYDE AYTÜRK
  3. Danışmanlar: PROF.DR. ONUR KARAN
  4. Tez Türü: Tıpta Uzmanlık
  5. Konular: Nöroloji, Neurology
  6. Anahtar Kelimeler: Parkinson Hastalığı, postural tremor, re-emergent tremor 65, Parkinson's disease, postural tremor, re-emergent tremor 66
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ankara Üniversitesi
  10. Enstitü: Tıp Fakültesi
  11. Ana Bilim Dalı: Nöroloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 80
Özet
ÖZET Parkinson Hastalığındaki Re-emergent Tremorun Tanımlanması Ve Re- emergent Tremoru Olanlarla Olmayanların Klinik Ve Demografik Özelliklerinin Karşılaştırılması Parkinson hastalarında belli bir latanstan sonra ortaya çıkan ve istirahat tremoruyla benzer fiziksel özelliklere sahip postural tremora re-emergent tremor denir. Bu çalışmada re-emergent tremoru olan hastalarla istirahat tremoru olan hastalar elektrofizyolojik, klinik ve demografik özellikleri açısından karşılaştırıldı. Klinik değerlendirme için BPHDÖ, elektrofizyolojik değerlendirme için akselerometre kullanıldı. İstirahat tremoru ile re-emergent tremor arasında elektrofizyolojik fark saptanmadı. Bu nedenle re-emergent tremor karakteristik parkinsonian tremordur. Diğer postural tremorlardan ayni edilmelidir.
Özet (Çeviri)
SUMMARY Definition of Re-emergent Tremor in Parkinson's Disease and Comparison of Patients with Re-emergent Tremor and without Re-emergent Tremor in Terms of Clinical and Demographical Features. Type of postural tremor re-emerging after a variable delay in Parkinson's disease is called“re-emergent tremor”. In this study, patients with re-emergent tremor were compared with the patients with resting tremor in terms of electro physiological, clinical and demographical features. Unified Parkinson's Disease Rating Scale (UPDRS) and accelerometry were used as for the clinical and electro physiological evaluations, respectively. No significant difference was determined between the electro- physiological features of re-emergent and resting tremors. Consequently re-emergent tremor is a characteristic parkinsonian tremor. For that reason, re-emergent tremor should be differentiated from the other postural tremors.