LEGAL aspect of ICT implemantation in Turkish construction industry; 'Applicability of eLEGAL framework'
Türk inşaat sektöründe bilişim teknolojilerinin yasal olarak kullanımı: 'eLEGAL projesinin uygulanabilirliği'
  1. Tez No: 166902
  2. Yazar: ÇAĞLAR ÇİFTÇİ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. YASEMİN NİELSEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: yasal ve sözleşmeye dayanan geçerlik, Türk inşaat sektörü, eLEGAL, bilişim teknolojileri, legal and contractual validity, Turkish construction industry, eLEGAL, information and communication technology IV
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 161
Özet
oz LEGAL ASPECTS OF ICT IMPLEMENTATION IN TURKISH CONSTRUCTION INDUSTRY;“APPLICABILITY OF eLEGAL FRAMEWORK”Çiftçi, Çağlar Yüksek Lisans, İnşaat Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Y. Doç. Dr. Yasemin Nielsen Haziran 2005, 146 sayfa Bilişim Teknolojilerinin kazandırdıklanmn ve öneminin daha çok fark edilmesiyle birlikte, bu teknolojilerin inşaat sektöründeki kullanımı da artmaktadır. Ancak bu teknolojiler henüz tam anlamıyla yasal ve sözleşmeye dayanan uygulamalarla desteklenmemiştir. İnşaat sektörünün bilişim teknolojilerini yasal ve sözleşmeye dayanan ortamda kullanabilmesi için uygulama çerçeveleri geliştirilmesi ve şu anda kullanılan ilgili kanun ve yönetmeliklerin yeniden yapılandırılması gerekmektedir. Bu tezde Türk inşaat sektöründe bilişim teknolojilerinin yasal olarak kullanımım incelemek amacı ile Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve inşaat sektöründe bilişim teknolojilerinin kullanımım yasal ve sözleşmeler çerçevesinde inceleyen eLEGAL projesi model proje olarak seçilmiştir. Bu projenin sonuçlarının Türk inşaat sektöründe uygulanabilirliği; gerçek vakalar kullanarak ve bilişim teknolojilerinin yasal geçerlik içinde kuUanılmasındaki engeller, fırsatlar, metotlar ve araçlar tammlanarak tartışılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT LEGAL ASPECTS OF ICT IMPLEMENTATION IN TURKISH CONSTRUCTION INDUSTRY;“APPLICABILITY OF eLEGAL FRAMEWORK”Çiftçi, Çağlar M.S., Department of Civil Engineering Supervisor: Assist Prof. Dr. Yasemin Nielsen June 2005, 146 pages With increasing awareness of gains and importance of the strategic use of Information and Communication Technologies (ICT), the implementation rate of ICTs in construction sector is increasing. However, these technologies have not been covered by legal and contractual practices. The industry needs to implement application frameworks and legal re-structuring of the existing related laws and regulations to use ICT in a legal and contractually valid environment. In this thesis, an EU funded project, eLEGAL; which defines a framework for legal conditions and contracts regarding the use of ICT in construction industry, is selected as a model project to address legal and contractual issues regarding ICT use in Turkish construction industry. Moreover, the applicability of this project's results are discussed by using real cases and defining the barriers, opportunities, methods and tools to use ICT legally admissible in Turkish construction industry.