Block transmissions on orthogonal carriers
Dikgen taşıyıcılar üzerinden blok ilitimi
- Tez No: 166923
- Danışmanlar: PROF. DR. BUYURMAN BAYKAL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: OFDM, ön kodlama, fazlalık filtre bankası ön kodlayıcıları, tek taşıyıcı blok iletimi, taşıyıcı frekans kayması, tepe ortalama güç oranı, OFDM, precoding, redundant filterbank precoders, single carrier block transmissions, carrier frequency offset, peak-to-average power ratio. IV
- Yıl: 2005
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 90
Özet
ÖZ DİKGEN TAŞIYICILAR ÜZERİNDEN BLOK İLETİMİ Yazıcı, Ayhan Yüksek Lisans, Elektrik - Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Buyurman Baykal Ağustos 2005, 78 sayfa Dikgen Frekans Bölüşündü Çoğullama (OFDM) ve Tek Taşıyıcı Blok İletimi (SCBT) blok iletimi kavramının iki karşıt ucunda yer almaktadır. Bu tezde, OFDM ve SCBT arasında yer alan bir sistem önerilmektedir. Yeni sistem, yani Dikgen Taşıyıcılar üzerinden Blok İletimi (BTOC), OFDM ve SCBT'nin hibrit bir formu olarak düşünülebilir. BTOC sistemi fazlalık filtre bankası ön kodlayıcıları ve eşitleyiciler çatısı altında incelenmiştir. BTOC'un tepe ortalama güç oranı (PAPR) formüle edilmiş ve OFDM ve SCBT'nin PAPR'ları ile karşılaştırılmıştır. BTOC için frekans kayması etkisi incelenmiş ve OFDM, SCBT ve BTOC arasında bir karşılaştırma sunulmuştur. Sfr Eklemeli OFDM (ZP-OFDM), SCBT ve BTOC simülasyon sonuçları dahil edilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT BLOCK TRANSMISSIONS ON ORTHOGONAL CARRIERS Yazıcı, Ayhan M.Sc, Department of Electrical And Electronics Engineering Supervisor: Prof. Dr. Buyurman Baykal August 2005, 78 pages Orthogonal Frequency Division Multiplexing (OFDM) and Single Carrier Block Transmissions (SCBT) are located at the two opposite edges of block transmission concept. In this thesis a system which lies. between OFDM and SCBT is proposed. The new system, namely Block Transmissions on Orthogonal Carriers (BTOC), can be considered as a hybrid form of OFDM and SCBT. BTOC system is investigated under the redundant filterbank precoders and equalizers framework. Peak to average power ratio (PAPR) of BTOC is formulated and compared with the PAPRs of OFDM and SCBT. Effect of frequency offset for BTOC is investigated and comparison between OFDM, SCBT, and BTOC is presented. Simulation results of Zero Padded OFDM (ZP-OFDM), SCBT, and BTOC are included.