Waveform design for pulse doppler radar
Darbe doppler radar için dalga biçimi tasarımı
- Tez No: 167148
- Danışmanlar: PROF.DR. METE SEVERCAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Darbe Sıkıştırma, Genetik Algoritma, Sürekli Fazlı Kiplenim. vıı, Pulse compression, Genetic Algorithm, Continuous Phase Modulation. v
- Yıl: 2005
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü
- Sayfa Sayısı: 118
Özet
ÖZ DARBE DOPPLER RADAR İÇİN DALGA BİÇİMİ TASARIMI AĞIRMAN, Handan Yüksek Lisans, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Mete Severcan Aralık 2005, 100 sayfa Bu çalışma göndermecinde doğrusal olmayan yüksek güçlü bir yükselteç kullanan bir darbe doppler radar için en iyi dalga biçimleri araştırmasını işlemektedir. En iyi dalga biçimi, özilinti işlevinde en alçak tepe ve tümleşik yanlob seviyesi ve en dar analob, frekans etki alanında en dar bant genişliği olan dalga biçimidir. Çözünürlük açısından üstünlüğü olduğu için radarlarda darbe sıkıştırma metodu kullanılır. Bu çalışmanın ana ilgi odağı, darbe sıkıştırma metotları arasından faz kodlamasıdır. Bu çalışma boyunca değerlendirilen iki radar dalga biçimi ayrık fazlı kiplenmiş dalga biçimleri ve devamlı fazlı kiplenmiş dalga biçimleridir. Devamlı fazlı dalga biçimleri belleksiz kiplenmiş dalga biçimleri ve bellekli kiplenmiş dalga biçimleri olarak iki başlık altında toplanmıştır. Bellekli kiplenmiş dalga biçimlerini oluşturmak için, ilk olarak, artık fazlı kodlar Genetik Algoritma kullanılarak bulunmuştur. Bu işlemi takiben, yeni bir faz şekilleyici darbe tanımlanmış ve ayrık fazlı dalga biçimleri üzerinde uygulanmıştır. Uygulanabilir bellekli kiplenim teknikleri arasında, devamlı fazlı kiplenim en uygun vıgörünmektedir. Genetik algoritması, devamlı fazlı tasarıların oluşturulması için kullanılacak farklı uzunluklu en iyi veri sırasının oluşturmak için kullanılır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT WAVEFORM DESIGN FOR PULSE DOPPLER RADAR A?IRMAN, Handan M.S., Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Prof. Dr. Mete Severcan December 2005, 100 pages This study is committed to the investigation of optimum waveforms for a pulse doppler radar which uses a non linear high power amplifier in the transmitter. The optimum waveform is defined as the waveform with the lowest peak and integrated side lobe level, the narrowest main lobe in its autocorrelation and the narrowest bandwidth in its spectrum. The Pulse Compression method is used in radar systems since it is more advantageous in terms of the resolution. Among all pulse compression methods, the main focus of this study is on Phase Coding. Two types of radar waveforms assessed throughout this study are Discrete Phase Modulated Waveforms and Continuous Phase Modulated Waveforms. The continuous phase modulated waveforms are arranged under two titles: the memoryless phase modulated waveform and the waveform modulated with memory. IVIn order to form memoryless continuous phase waveforms, initially, discrete phase codes are obtained by using Genetic Algorithm. Following this process, a new phase shaping pulse is defined and applied on the discrete phase waveforms. Among the applicable modulation with memory techniques, Continuous Phase Modulation maintains to be the most appropriate. The genetic algorithm is used to find different lengths of optimum data sequences which form the continuous phase scheme.