The inventory routing problem with deterministic order-up-to level inventory policies
Deterministik talepli, belirli bir seviyeye kadar ısmarlamalı envanter yönetimi ve güzergah belirleme problemi
  1. Tez No: 167156
  2. Yazar: ÖZLEM PINAR
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. HALDUN SÜRAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Bütünleşik Envanter Yönetimi ve Güzergah Belirleme Problemi, Belirli Bir Seviyeye kadar Ismarlamalı Envanter Politikası, Lagrange Gevşetimi v, Inventory Routing Problem, Deterministic Order-Up-To Level Policy, Lagrangean Relaxation IV
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Bölümü
  13. Sayfa Sayısı: 160
Özet
oz DETERMINISTIK TALEPLİ, BELİRLİ BİR SEVİYEYE KADAR ISMARLAMALI ENVANTER YÖNETİMİ VE GÜZERGAH BELİRLEME PROBLEMİ Pınar, Özlem Yüksek Lisans, Endüstri Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Y. Doç. Dr. Haldun Sural Eylül 2005, 145 sayfa Bu çalışmada deterministik, dinamik talepler ve belirli bir seviyeye kadar ısmarlamalı envanter politikası içeren bütünleşik envanter yönetimi ve güzergah belirleme problemi incelenmektedir. Tedarik zinciri yönetimi kapsamında sıklıkla ortaya çıkan bu problemde, envanter yönetimi ve güzergah belirleme kararlarının koordineli olarak ele alınmasıyla avantajlar elde edilmesi hedeflenir. Ele alman problemin özelliklerini ortaya koyan bütünleşik bir model oluşturulmuştur. Bu modelin geniş kapsamlı olmasından dolayı, probleme üst ve alt sınırlar belirlemek amacıyla Lagrange gevşerim esasına dayalı çözüm yöntemleri geliştirilmiştir. Literatürden alman test problemleriyle yapılan sayısal deneylerle elde edilen sonuçlar, geliştirilen yöntemlerin başarılı olduğunu göstermektedir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THE INVENTORY ROUTING PROBLEM WITH DETERMINISTIC ORDER-UP-TO LEVEL INVENTORY POLICIES Pınar, Özlem M.Sc, Department of Industrial Engineering Supervisor: Asst. Prof. Dr. Haldun Sural September 2005, 145 pages This study is concerned with the inventory routing problem with deterministic, dynamic demand and order-up-to level inventory policy. The problem mainly arises in the supply chain management context. It incorporates simultaneous decision making on inventory management and vehicle routing with the purpose of gaining advantage from coordinated decisions. An integrated mathematical model that represents the features of the problem is presented. Due to the magnitude of the model, lagrangean relaxation solution procedures that identify upper bounds and lower bounds for the problem are developed. Satisfactory computational results are obtained with the solution procedures suggested on the test instances taken from the literature.