Design guidelines for shop buildings in Beypazarı historic commercial center
Beypazarı tarihi ticaret merkezi dükkan yapıları için tasarım rehberi
  1. Tez No: 167245
  2. Yazar: SALİH ÖZGÜR GENCA
  3. Danışmanlar: DR. NİMET ÖZGÖNÜL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Mimarlık, Architecture
  6. Anahtar Kelimeler: Koruma, Tasarım Rehberleri, Tarihi Ticari Merkez, Beypazarı, Conservation, Design Guidelines, Historical Commercial Center, Beypazarı IV
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 187
Özet
öz BEYPAZARI TARİHİ TİCARET MERKEZİ DÜKKAN YAPILARI İÇİN TASARIM REHBERİ Genca, Salih Özgür Yüksek Lisans, Mimarlık Bölümü, Restorasyon Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Dr. Nimet özgönül Ocak 2005, 180 sayfa Bu çalışma, Beypazarı Tarihi Ticaret Merkezi'nde geleneksel dükkanların cephelerinde bakım, onarım ve yeni tasarımları yönlendiren bir tasarım rehberi oluşturmayı amaçlar. Tarihi kentlerdeki korumaya yönelik uygulama sorunları araştırılarak kısıtlı konuda hazırlanan bu rehber, diğer taraftan yapıların kullanıcıları ve yerel yönetimin birlikte çalışmalarını, halkın koruma konusunda bilinçlendirilmesini ve benzer çalışmalara örnek oluşturmayı amaçlamaktadır. Bu süreçte mimari koruma ve tasarım rehberleri ile alandaki dükkan yapıları detaylı bir şekilde araştırılarak değerlendirilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DESIGN GUIDELINES FOR SHOP BUILDINGS IN BEYPAZARI HISTORIC COMMERCIAL CENTER Genoa, Salih Özgür M.S., Department of Architecture, in Restoration Supervisor: Dr. Nimet özgönül January 2005, 180 pages This study aims to prepare a design guide for the traditional shop buildings in Beypazarı Historic Commercial Center which guides maintenance, repairs and new designs on shop facades. This guide, which is prepared in limited content by researching problems of conservation in historic towns, also aims to develop a collaboration of the users and the municipality, to raise the consciousness of the community for conservation, and to be an example for similar studies. During this process, a detailed study is made on architectural conservation guides and shop buildings in the study area.